Daca ai planuit cea mai tare petrecere de Halloween sau doar vrei sa-ti suprinzi familia sau prietenii cu o masa in ton cu aceasta sarbatoare, dar nu stii ce ai putea gati, astfel incat invitatii tai sa fie ingroziti, dar si placut surprinsi de gustul bucatelor, Gustos.ro te ajuta din nou! Cu siguranta ii vei suprinde pe toti cu retetele noastre de prajituri “mormant” sau de bastonase de parmezan “degete de vrajitoare”. Totul suna cu adevarat inspaimantator, dar gustul este de-a dreptul delicios. Si petrecerea ta nu va fi uitata prea curand. Bastonase de parmezan “degete de vrajitoare”

Ingrediente:
5 linguri de unt
o ceasca de branza cheddar rasa
¾ dintr-o ceasca de faina
doua linguri de malai
un ou mare
sare
30 de migdale

Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteca untul cu branza rasa, faina si malaiul, pana cand amestecul are textura nisipului ud. Adauga oul si amesteca cu o furculita pana cand aluatul devine consistent. Infasoara aluatul in folie si tine-l in congelator timp de 15-20 de minute. Apoi, scoate-l din congelator si modeleaza aluatul in 30 de bastonase lunguiete (cam cat un deget). Pune bastonasele intr-o tava in care ai pus hartie de copt, presara sare peste ele, apoi rontunjeste unul dintre capete ale fiecarui bastonas, in forma unui deget. Cu un cutit, fa crestaturi in bastonas, ca sa semene si mai mult cu un deget uman, apoi plaseaza o unghie confectionata dintr-o migdala sectionata, in varf. Daca vrei, poti chiar sa indoi fiecare bastonas, ca sa semene cu un deget incovoiat. Tine bastonasele in cuptor pentru aproximativ 15 minute. Lasa-le sa se raceasca si la poti servi.


Prajituri “mormant”

Ingrediente:
3 cesti de ciocolata amaruie, maruntita
doua oua mari
doua galbenuse
doua cesti si jumatate de frisca lichida
1/3 ceasca de lichior de cafea
o jumatate de ceasca de napolitane cu ciocolata, maruntite

Mod de preparare:
Pune ciocolata foarte bine maruntita intr-un castron. Intr-un blender, amesteca ouale cu galbenusele. Incalzeste frisca lichida in cuptorul cu microunde sau pe foc, pana cand fierbe. Adauga crema lichida fierbinte in blender, peste oua. Amesteca totul. Apoi, adauga in blender ciocolata maruntita si lichiorul de cafea si amesteca aproximativ un minut. Toarna amestecul de ciocolata in pahare si raceste aproximativ 30-45 de minute. Apoi, presara napolitana de ciocolata maruntita peste fiecare pahar, pentru a da sentimentul de pamant turnat peste mormant.

Intre timp, peste niste fursecuri (simple, pe care le poti prepara tu sau le poti cumpara), folosind un sprit, scrie “RIP” (rest in peace), pentru ca fursecurile sa semene cu pietre funerare. Plaseaza fursecurile peste napolitanele pisate din pahare si gata!

Margarita “insangerata” cu zmeura


Ingrediente:
4 cesti de zmeura
o ceasca si jumatate de suc de lamaie, proaspat stors
¾ ceasca de zahar
o ceasca de tequila
o ceasca de triplu sec
cinci cesti de cuburi de gheata zdrobite

Mod de preparare:
Intr-un blender, pune zmeura, sucul de lamaie si zaharul. Amesteca pana totul se omogenizeaza si are consistenta unui piure. Pune in acest amestec si triplu sec si tequila. Apoi, pune cuburile de gheata zdrobite si amestecul de zmeura in blender si amesteca (daca sunt prea mari cantitatile, s-ar putea sa fie nevoie sa faci aceasta operatiune in doi pasi: pune mai intai jumatate din amestecul de zmeura si jumatate din cuburi, apoi restul). Toarna margarita insangerata in pahare si serveste-o rece.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Curt Biaca, 21 octombrie 2014

    tare

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

    Sincer,inca ma simt romanca,avem si noi destule sarbatori pe care le putem enumera si pe care sa le tinem.Oare strainii tin sarbatorile noastre?

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    E macabra aceasta " sarbatoare ".

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2009

    Nu am tinut si nu voi tine niciodata aceasta sarbatoare.Cum nu tin nici Valentine's Day.Tin foarte mult la traditie.De exemplu Sf.Mc.Valentina se regaseste in calendarul ortodox pe data de 10 februarie si este cu cruce neagra,se tine slujba in biserica,e sarbatoare pentru toti care poarta numele de Valentin si Valentina.Eu asa imi sarbatoresc ziua numelui.Nu sarbatoresc nimic importat.

  • Criss_love

    Criss_love (Chef de cuisine) , 29 martie 2009

    Asta e o sarbatoare "importata". Eu nu ma agit. Mi ese pare o sarbatoare destul de urata, in afara de dovleceii frumos sculptati si luminati, sincer mie nu imi place nimic, dar sa mai fac si mancaruri cu tenta macabra.