Daca ai planuit cea mai tare petrecere de Halloween sau doar vrei sa-ti suprinzi familia sau prietenii cu o masa in ton cu aceasta sarbatoare, dar nu stii ce ai putea gati, astfel incat invitatii tai sa fie ingroziti, dar si placut surprinsi de gustul bucatelor, Gustos.ro te ajuta din nou! Cu siguranta ii vei suprinde pe toti cu retetele noastre de prajituri “mormant” sau de bastonase de parmezan “degete de vrajitoare”. Totul suna cu adevarat inspaimantator, dar gustul este de-a dreptul delicios. Si petrecerea ta nu va fi uitata prea curand.
Bastonase de parmezan “degete de vrajitoare”
Ingrediente:
5 linguri de unt
o ceasca de branza cheddar rasa
¾ dintr-o ceasca de faina
doua linguri de malai
un ou mare
sare
30 de migdale
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteca untul cu branza rasa, faina si malaiul, pana cand amestecul are textura nisipului ud. Adauga oul si amesteca cu o furculita pana cand aluatul devine consistent. Infasoara aluatul in folie si tine-l in congelator timp de 15-20 de minute. Apoi, scoate-l din congelator si modeleaza aluatul in 30 de bastonase lunguiete (cam cat un deget). Pune bastonasele intr-o tava in care ai pus hartie de copt, presara sare peste ele, apoi rontunjeste unul dintre capete ale fiecarui bastonas, in forma unui deget. Cu un cutit, fa crestaturi in bastonas, ca sa semene si mai mult cu un deget uman, apoi plaseaza o unghie confectionata dintr-o migdala sectionata, in varf. Daca vrei, poti chiar sa indoi fiecare bastonas, ca sa semene cu un deget incovoiat. Tine bastonasele in cuptor pentru aproximativ 15 minute. Lasa-le sa se raceasca si la poti servi.
Prajituri “mormant”
Ingrediente:
3 cesti de ciocolata amaruie, maruntita
doua oua mari
doua galbenuse
doua cesti si jumatate de frisca lichida
1/3 ceasca de lichior de cafea
o jumatate de ceasca de napolitane cu ciocolata, maruntite
Mod de preparare:
Pune ciocolata foarte bine maruntita intr-un castron. Intr-un blender, amesteca ouale cu galbenusele. Incalzeste frisca lichida in cuptorul cu microunde sau pe foc, pana cand fierbe. Adauga crema lichida fierbinte in blender, peste oua. Amesteca totul. Apoi, adauga in blender ciocolata maruntita si lichiorul de cafea si amesteca aproximativ un minut. Toarna amestecul de ciocolata in pahare si raceste aproximativ 30-45 de minute. Apoi, presara napolitana de ciocolata maruntita peste fiecare pahar, pentru a da sentimentul de pamant turnat peste mormant.
Intre timp, peste niste fursecuri (simple, pe care le poti prepara tu sau le poti cumpara), folosind un sprit, scrie “RIP” (rest in peace), pentru ca fursecurile sa semene cu pietre funerare. Plaseaza fursecurile peste napolitanele pisate din pahare si gata!
Margarita “insangerata” cu zmeura
Ingrediente:
4 cesti de zmeura
o ceasca si jumatate de suc de lamaie, proaspat stors
¾ ceasca de zahar
o ceasca de tequila
o ceasca de triplu sec
cinci cesti de cuburi de gheata zdrobite
Mod de preparare:
Intr-un blender, pune zmeura, sucul de lamaie si zaharul. Amesteca pana totul se omogenizeaza si are consistenta unui piure. Pune in acest amestec si triplu sec si tequila. Apoi, pune cuburile de gheata zdrobite si amestecul de zmeura in blender si amesteca (daca sunt prea mari cantitatile, s-ar putea sa fie nevoie sa faci aceasta operatiune in doi pasi: pune mai intai jumatate din amestecul de zmeura si jumatate din cuburi, apoi restul). Toarna margarita insangerata in pahare si serveste-o rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii