Din ce în ce mai mulţi oameni sunt interesaţi să obţină sau să menţină o stare de sănătate bună printr-o alimentaţie corectă, motiv pentru care caută aliaţi în alimente care să le aducă un aport cât mai mare de principia nutritive care să le fortifice şi să le ajute organismul să funcţioneze mai bine.
 
 
Alături de aceştia, caută acelaşi tip de alimente, cu aceleaşi proprietăţi nutritive, şi cei care aleg să îmbrăţişeze un regim alimentar de tip vegetarian. Vorbim atât despre regimurile strict vegetariene, în care se consumă exclusiv alimente care nu au origine animală, cât şi despre regimurile semivegetariane, în care se consumă doar anumite tipuri de carne uşor de digerat cum ar fi peştele sau despre cele din sfera ovo-lacto- vegetariene.
 
Privind către rafturi, constatăm oferta limitată în produse destinate acestor categorii de consumatori. În afară de legume sau fructe în stare proaspătă, congelată sau conservată şi cereale, produsele vegetariene ocupa un loc important în alimentaţie. Aceste produse sunt semnalizate la raft ca fiind produse de post, o mare parte dintre ele având ca ingredient principal soia.
 
Produse texturate din soia Inedit, pentru o alimentaţie bogată în proteine din sursă vegetală
 
Produsele vegetale texturate din soia marca Inedit pot reprezenta o alegere a celor care doresc să includă în alimentaţie proteine din sursă vegetală. Gama de produse texturate din soia Inedit este variată: Soia cuburi, Soia granule, Soia noodles şi Soia şniţel.
http://www.ineditfood.ro/ro/
 
În concordanţă cu informaţiile nutriţionale descrise de etichetă, aceste produse conţin soia prelucrată şi deshidratată îmbogăţită cu fibre vegetale. Produsele din această categorie pot fi folosite frecvent într-un regim alimentar echilibrat, dar şi în perioada de post, pentru că pot înlocui cu succes carnea, având un conţinut caloric de două ori mai mare de proteine. De asemenea, cei care adoptă o dietă de tip vegetarian le pot folosi în mod curent pentru că se pot încorpora într-o alimentaţie echilibrată chiar şi în lipsa alimentelor de origine animală.
 
Produsele vegetale texturate din soia Inedit pot fi incluse în dietă la oricare dintre mesele principale, preparându-se uşor şi formând meniuri cu o valoare calorică începând de la 300 kcal. Prânzul şi cina reprezintă mesele principale ale zilei din punct de vedere cantitativ şi calitativ şi ambele ar trebui să conţină atât proteine cât şi glucide, lipide şi fibre.
 
De pildă, ardeii, roşiile sau dovlecelul umplute reprezintă o sugestie de meniu tradiţional pentru masa de prânz sau seară. Reţeta are un grad de complexitate scăzut, necesită puţin timp pentru preparare şi se adresează tuturor grupelor de vârstă chiar dacă înlocuim carnea sau orezul cu texturatul proteic din Soia granule.
 
Dr. Luana Sahian este consultant în nutriţie, medic medicină generală şi doctor în ştiinţe medicale, specializarea Biologie Celulară şi Moleculară

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii