Dr. Luana Sahian: Light şi gustos, sosul de maioneză vegetală Inedit

Alimentaţia umană este variată, aşadar soia şi alimentele având ca ingredient principal soia pot fi integrate în regimul alimentar în proporţii dictate de necesităţile organismului.  

Dr. Luana Sahian: Light şi gustos, sosul de maioneză vegetală Inedit

Conform unui material ce studiază soia şi proteinele din soia şi legăturile acestora cu sănătatea, elaborat de Henkel J. şi publicat de către autoritatea americană pentru siguranţa alimentară şi a medicamentelor din SUA în publicaţia Food and Drug Administration Consumer Updates, soia comercializată în diverse forme este una dintre puţinele surse vegetariene de proteină de calitate superioară, conţinând toţi aminoacizii esenţiali necesari în alimentaţia umană.

Soia este bogată în proteine şi, implicit, în aminoacizi, dar şi în acizi graşi esenţiali şi este săracă în carbohidraţi. De asemenea, conţine izoflavoni, fibre alimentare, substanţe minerale (fier, calciu, sodiu, potasiu, fosfor, zinc, vitamine (C, B6, E, D).
Sosul de maioneză vegetală Inedit
Maionezele, alături de alte alimente similare, cu un conţinut bogat în grăsimi, au stârnit controverse de-a lungul timpului legate de prezenţa lor în dieta cotidiană. O alternativă vegetariană, mult mai uşoară şi demnă de luat în considerare, este Sosul de maioneză vegetală Inedit.
Aceasta are ca ingredient principal extractul din boabe de soia în proporţie de 56%, conform cu informaţiile nutriţionale descrise pe eticheta produsului. Boabele de soia conţin, în medie 8% coajă, 90% miez (cotiledoane) şi 2% germeni (hipocotil).
Sosul de maioneză vegetală marca Inedit este bogat în calorii, furnizând 345 kcal pentru 100 g produs consumat şi 34.6 g grăsimi. Produsul poate fi folosit în salatele de boef ori de vinete, pentru asezonarea salatelor din legume crude sau în sandvişuri. Se recomandă ca înainte de utilizare, cu circa o oră, sosul să fie scos din frigider şi amestecat bine pentru a obţine textura potrivită.
Dr. Luana Sahian este consultant în nutriţie, medic medicină generală şi doctor în ştiinţe medicale, specializarea Biologie Celulară şi Moleculară.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise