Dr. Luana Sahian: Light şi gustos, sosul de maioneză vegetală Inedit

Alimentaţia umană este variată, aşadar soia şi alimentele având ca ingredient principal soia pot fi integrate în regimul alimentar în proporţii dictate de necesităţile organismului.  

Dr. Luana Sahian: Light şi gustos, sosul de maioneză vegetală Inedit

Conform unui material ce studiază soia şi proteinele din soia şi legăturile acestora cu sănătatea, elaborat de Henkel J. şi publicat de către autoritatea americană pentru siguranţa alimentară şi a medicamentelor din SUA în publicaţia Food and Drug Administration Consumer Updates, soia comercializată în diverse forme este una dintre puţinele surse vegetariene de proteină de calitate superioară, conţinând toţi aminoacizii esenţiali necesari în alimentaţia umană.

Soia este bogată în proteine şi, implicit, în aminoacizi, dar şi în acizi graşi esenţiali şi este săracă în carbohidraţi. De asemenea, conţine izoflavoni, fibre alimentare, substanţe minerale (fier, calciu, sodiu, potasiu, fosfor, zinc, vitamine (C, B6, E, D).
Sosul de maioneză vegetală Inedit
Maionezele, alături de alte alimente similare, cu un conţinut bogat în grăsimi, au stârnit controverse de-a lungul timpului legate de prezenţa lor în dieta cotidiană. O alternativă vegetariană, mult mai uşoară şi demnă de luat în considerare, este Sosul de maioneză vegetală Inedit.
Aceasta are ca ingredient principal extractul din boabe de soia în proporţie de 56%, conform cu informaţiile nutriţionale descrise pe eticheta produsului. Boabele de soia conţin, în medie 8% coajă, 90% miez (cotiledoane) şi 2% germeni (hipocotil).
Sosul de maioneză vegetală marca Inedit este bogat în calorii, furnizând 345 kcal pentru 100 g produs consumat şi 34.6 g grăsimi. Produsul poate fi folosit în salatele de boef ori de vinete, pentru asezonarea salatelor din legume crude sau în sandvişuri. Se recomandă ca înainte de utilizare, cu circa o oră, sosul să fie scos din frigider şi amestecat bine pentru a obţine textura potrivită.
Dr. Luana Sahian este consultant în nutriţie, medic medicină generală şi doctor în ştiinţe medicale, specializarea Biologie Celulară şi Moleculară.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise