Dr. Luana Sahian: Light şi gustos, sosul de maioneză vegetală Inedit

Alimentaţia umană este variată, aşadar soia şi alimentele având ca ingredient principal soia pot fi integrate în regimul alimentar în proporţii dictate de necesităţile organismului.  

Dr. Luana Sahian: Light şi gustos, sosul de maioneză vegetală Inedit

Conform unui material ce studiază soia şi proteinele din soia şi legăturile acestora cu sănătatea, elaborat de Henkel J. şi publicat de către autoritatea americană pentru siguranţa alimentară şi a medicamentelor din SUA în publicaţia Food and Drug Administration Consumer Updates, soia comercializată în diverse forme este una dintre puţinele surse vegetariene de proteină de calitate superioară, conţinând toţi aminoacizii esenţiali necesari în alimentaţia umană.

Soia este bogată în proteine şi, implicit, în aminoacizi, dar şi în acizi graşi esenţiali şi este săracă în carbohidraţi. De asemenea, conţine izoflavoni, fibre alimentare, substanţe minerale (fier, calciu, sodiu, potasiu, fosfor, zinc, vitamine (C, B6, E, D).
Sosul de maioneză vegetală Inedit
Maionezele, alături de alte alimente similare, cu un conţinut bogat în grăsimi, au stârnit controverse de-a lungul timpului legate de prezenţa lor în dieta cotidiană. O alternativă vegetariană, mult mai uşoară şi demnă de luat în considerare, este Sosul de maioneză vegetală Inedit.
Aceasta are ca ingredient principal extractul din boabe de soia în proporţie de 56%, conform cu informaţiile nutriţionale descrise pe eticheta produsului. Boabele de soia conţin, în medie 8% coajă, 90% miez (cotiledoane) şi 2% germeni (hipocotil).
Sosul de maioneză vegetală marca Inedit este bogat în calorii, furnizând 345 kcal pentru 100 g produs consumat şi 34.6 g grăsimi. Produsul poate fi folosit în salatele de boef ori de vinete, pentru asezonarea salatelor din legume crude sau în sandvişuri. Se recomandă ca înainte de utilizare, cu circa o oră, sosul să fie scos din frigider şi amestecat bine pentru a obţine textura potrivită.
Dr. Luana Sahian este consultant în nutriţie, medic medicină generală şi doctor în ştiinţe medicale, specializarea Biologie Celulară şi Moleculară.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise