Alimentaţia umană este variată, aşadar soia şi alimentele având ca ingredient principal soia pot fi integrate în regimul alimentar în proporţii dictate de necesităţile organismului.
 

Conform unui material ce studiază soia şi proteinele din soia şi legăturile acestora cu sănătatea, elaborat de Henkel J. şi publicat de către autoritatea americană pentru siguranţa alimentară şi a medicamentelor din SUA în publicaţia Food and Drug Administration Consumer Updates, soia comercializată în diverse forme este una dintre puţinele surse vegetariene de proteină de calitate superioară, conţinând toţi aminoacizii esenţiali necesari în alimentaţia umană.

Soia este bogată în proteine şi, implicit, în aminoacizi, dar şi în acizi graşi esenţiali şi este săracă în carbohidraţi. De asemenea, conţine izoflavoni, fibre alimentare, substanţe minerale (fier, calciu, sodiu, potasiu, fosfor, zinc, vitamine (C, B6, E, D).
 
Sosul de maioneză vegetală Inedit
 
Maionezele, alături de alte alimente similare, cu un conţinut bogat în grăsimi, au stârnit controverse de-a lungul timpului legate de prezenţa lor în dieta cotidiană. O alternativă vegetariană, mult mai uşoară şi demnă de luat în considerare, este Sosul de maioneză vegetală Inedit.
 
Aceasta are ca ingredient principal extractul din boabe de soia în proporţie de 56%, conform cu informaţiile nutriţionale descrise pe eticheta produsului. Boabele de soia conţin, în medie 8% coajă, 90% miez (cotiledoane) şi 2% germeni (hipocotil).
 
Sosul de maioneză vegetală marca Inedit este bogat în calorii, furnizând 345 kcal pentru 100 g produs consumat şi 34.6 g grăsimi. Produsul poate fi folosit în salatele de boef ori de vinete, pentru asezonarea salatelor din legume crude sau în sandvişuri. Se recomandă ca înainte de utilizare, cu circa o oră, sosul să fie scos din frigider şi amestecat bine pentru a obţine textura potrivită.
 
Dr. Luana Sahian este consultant în nutriţie, medic medicină generală şi doctor în ştiinţe medicale, specializarea Biologie Celulară şi Moleculară.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii