Tone de pește vor fi preparate sâmbătă și duminică, 12 și 13 aprilie, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, la Festivalului Deltei – Scrumbia. Un meniu tradițional, bazat doar pe preparate din pește, gătite după rețete dobrogene de bucătărese venite special din Deltă, va face deliciul vizitatorilor, în cele două zile de weekend. 
 
Evenimentul oferă posibilitatea vizitatorilor să intre în contact cu tot ce are mai prețios Delta Dunării, cea mai bine conservată dintre Deltele Europei : produsele tradiționale, obiceiurile, oamenii locului, rețetele tradiționale intrate în patrimoniul imaterial românesc. Aceștia vor vedea cum se prepară scrumbia de Dunăre la grătar, 2 tipuri de ciorbă de pește, din diferite sortimente, conform rețetelor dobrogene (somn, fitofag, crap, știucă), chifteluțele de pește din caras și fitofag cu garnitură (cartofi prăjiți și salată de varză) sau salata de icre de crap de Dunăre.
 
Vizitatorii pot să guste unul sau mai multe dintre aceste preparate și, de asemenea, pot servi sau cumpăra pește marinat, un preparat sănătos și hrănitor, care poate fi servit în orice moment al zilei și poate fi inclus în orice dietă.
 
Evenimentul, la care va fi prezent și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, se va desfășura între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea este gratuită. Festivalul este dedicat întregii familii și reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace. 

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto