Festivalului Deltei – Scrumbia: atmosferă, obiceiuri, preparate tradiționale

După două ediții de succes la care au participat, cumulat, peste 5.000 de persoane, Festivalul Deltei revine în București pentru cea de-a III-a ediție. Scrumbia este vedeta ediției ce se va desfășura de Florii, 4-5 aprilie 2015, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului. Un meniu tradițional, bazat doar pe preparate din pește, gătite după rețete dobrogene de bucătărese venite special din Deltă, va face deliciul vizitatorilor, în cele două zile de weekend. 

Festivalului Deltei – Scrumbia: atmosferă, obiceiuri, preparate tradiționale

Evenimentul oferă posibilitatea vizitatorilor să intre în contact cu tot ce are mai prețios Delta Dunării, cea mai bine conservată dintre Deltele Europei : produsele tradiționale, obiceiurile, oamenii locului, rețetele tradiționale intrate în patrimoniul imaterial românesc. Aceștia vor vedea cum se prepară scrumbia de Dunăre la grătar, ciorba de pește, din diferite sortimente, conform rețetelor dobrogene (somn, fitofag, crap, știucă), chifteluțele de pește cu garnitură (cartofi prăjiți și salată de varză) sau salata de icre și multe alte preparate surpriză.

Evenimentul, la care va fi prezent și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, se va desfășura între orele 10.00 și 22.00, iar intrarea este gratuită. Vizitatorii vor fi întâmpinați de un decor tradițional, unde stuful, bărcile, rogojinile și elementele de pescuit îi vor face să se simtă ca în Delta Dunării. Iubitorii Deltei și cei ai preparatelor din pește prezenți la eveniment vor avea parte de nenumărate surprize și de un adevărat festin culinar cu pește adus direct din Deltă.

Festivalul este dedicat întregii familii și reconstruiește atmosfera Deltei în București prin arta culinară specifică zonei, în care se contopesc culturile slavă (ruși – lipoveni, ucraineni), cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar și cea orientală (turci, tătari). Acesta promovează cea mai bine conservată dintre Deltele Europei la nivel național, prin produsele, tradițiile și oamenii care locuiesc în regiune. Delta Dunării este un paradis aproape pierdut care trebuie protejat și promovat prin orice mijloace.

Evenimentul cu profil gastronomic tradițional este organizat de Delta Star Festival, cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, parteneri : gustos.ro, b365.ro, 121.ro, ziare.com, dgtl.ro, RBTransport.ro. Intrarea este gratuită.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise