Food Bloggers 2015 - impresii de la conferinta dedicata bloggerilor culinari si persoanelor pasionate de gatit

Cea de-a treia editie a Food Bloggers Conference a avut loc pe 4 decembrie 2015, la Radisson Blu Hotel, Bucuresti.    A fost vorba despre editia de iarna a evenimentului care se adreseaza bloggerilor culinari si persoanelor active online pasionate de gastronomie.   Conferinta a fost impartita in 3 parti:   Food Trends - in care au fost prezentate cateva dintre cele mai noi tendinte in arta culinara; Blog Talk - o dezbatere despre blogging-ul culinar si particularitatile sale, cu cateva momente mai aprinse, dar multe zambete; Food Talk - o discutie antrenanta despre ce inseamna bucataria romaneasca, cat de sanatoasa este si care este viitorul ei.   

Food Bloggers 2015 - impresii de la conferinta dedicata bloggerilor culinari si persoanelor pasionate de gatit

Dar, s-o luam pe rand.

La Food Trends, am aflat ca anul 2016 va fi despre consumatori mai informati si, deci, mai pretentiosi si mai atenti la ce consuma.

De asemenea, am aflat ca domeniul culinar nu va mai fi privit doar ca unul care satisface o nevoie fizica, ci a inceput deja sa defineasca identitatea consumatorului, iar mesele reprezinta acum si o experienta culturala.

Ana Naie (EasyPeasy.ro) ne-a vorbit despre food coaching, despre nutritie sanatoasa, insa nu prin eliminarea radicala din dieta a unor alimente considerate nesanatoase, ci prin moderatie si o dieta personalizata dupa stilul de viata al fiecaruia.

Apoi, Irina Smeu (IBA Bucuresti), cercetator stiintific, a dus discutia inspre alimentele "curate" si inspre pericolele care se ascund in anumite produse. De asemenea, s-a vorbit si despre felul in care se pot conserva alimentele pentru a tine cat mai mult fara sa se deterioreze si fara sa-si piarda proprietatile. Congelarea industriala ar fi cea mai buna metoda in acest sens
Chef Dexter, Bogdan Alexandrescu, a avut o prezentare interesanta despre platingul perfect, dar a dus discutia si spre domeniul deschis de Irina Smeu, spunand ca legumele congelate in cel mult 3 ore de la culegere isi pastreaza toate proprietatile, iar pentru el reprezinta intotdeauna un ingredient pe care-l prefera. In pauza, Chef Dexter a tinut si o demonstratie in care s-a folosit de produse congelate.
Ultima parte din Food Trends a apartinut gazdelor de la Radisson Blu Hotel. Adrian Adam, director of Sales & marketing, a facut o scurta prezentare despre noile provocari din industrie, pentru ca apoi sa predea stafeta lui Chef Bernd Kirsch.

Acesta a povestit despre ce se intampla in bucataria Radisson Blu pentru ca la final clientii sa fie multumiti si sa le vina sa "kiss the chef".

Dupa o scurta pauza, a urmat Blog Talk.

Oana Titica (Chicineta), Catalina Zaharescu-Tiensuu (KissTheCook.ro), Mihaela Sava (La PrajiturEla.ro), Florin Itu (Crazy Mother Cooker), Andi Carlan (Sabucatarim.ro), Camelia Juganaru (GatesteUsor.ro) au fost cei care au dezbatut in fata publicului pe teme care s-au intins de la mancare traditionala, la
street food, de la comentariile negative pe care le primesc pe bloguri, la bucatarii de la care se inspira etc.

Si de aceasta data au existat mici intepaturi intre bucatarii din sala si bloggerii de pe scena. Acelasi lucru s-a intamplat si cand s-au inversat rolurile, dar pana si acestea au avut un caracter constructiv.

Pauza de pranz a fost punerea in practica a multor lucruri care fusesera prezentate in primele doua parti ale conferintei.

Mare parte din discutia de la Food Talk, ultima parte a conferintei, a fost despre mancarea romaneasca, despre ce prefera si cum pot fi imbunatatite obiceiurile culinare ale romanilor.

La dezbatere au luat parte Teodora Rogobete (Teo’s Kitchen), Madalin Simion (Wine and Knives), Johnny Susala (Rare Foods Services), Radu Dumitrescu (co-owner, Voila Bistro), Michaela Podolsky (Fondator, Academia Culinara Transilvania).
S-a discutat si despre faptul ca birocratia este un impediment in calea celor care vor sa-si deschida localuri, dar si despre ceea ce inseamna un restaurant romanesc de succes - un meniu nu foarte stufos si cu retete de sezon, gatite bine, din ingrediente de la micii producatori.

Mai jos puteti vedea inregistrarea video cu toate cele trei parti ale conferintei:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise