In mai, platforma Electrolux The Secret Ingredient iti propune sa descoperi sparanghelul

Ingredientul lunii mai de pe platforma The Secret Ingredient este sparanghelul. Acesta a fost consumat inca din cele mai vechi vremuri si exista dovezi care atesta ca romanii si grecii mancau sparanghel atat in timpul sezonului, cat si in timpul iernii. Acesta este cultivat in special pentru lastarii sai, care au un gust unic si placut.  

In mai, platforma Electrolux The Secret Ingredient iti propune sa descoperi sparanghelul

Pe platforma The Secret Ingredient, Electrolux propune in fiecare luna un ingredient secret, insotit de trucuri profesionale pentru a-l integra usor si simplu in retetele realizate chiar in bucataria proprie. Astfel, Electrolux aduce excelenta in bucatarie nu doar prin tehnologie de top, ci si prin informatiile si sugestiile care dezvolta creativitatea culinara. Pe platforma pot fi gasite informatii despre istoria, valorile nutritive, retete si idei de folosire a ingredientului secret al lunii in meniul de zi cu zi. Toate aceste sfaturi si secrete culinare sunt oferite de Electrolux in parteneriat cu Chefi profesionisti.
Sparanghelul – istorie si alte informatii
Sparanghelul a inceput sa fie cultivat in anii 3000 i.Hr., in estul Mediteranei. Metoda de preparare a sparanghelului se regaseste in cea mai veche carte de bucate, De re coquinaria, scrisa de gastronomul Marcus Gavius Apicius. De asemenea, imparatul Augustus Octavian Cezar este cunoscut pentru inventarea expresiei „velocius quam asparagi conquantur” (mai repede decat fierberea sparanghelului), asociata actiunilor de scurta durata, initiate brusc, rapid.
In prezent, sparanghelul creste in soluri nisipoase, in Europa, Africa, Asia si America de Nord si de Sud. In Europa, sezonul de recoltare dureaza din aprilie pana la finalul lunii iunie.
Sparanghelul – beneficii si preparare
Avand efect anti-imbatranire, anti-inflamator si chiar afrodisiac, sparanghelul este cu adevarat un aliment deosebit care poate fi integrat intr-o multitudine de retete. Provenind din familia Liliaceae (alaturi de ceapa, praz si usturoi), sparanghelul are un numar scazut de calorii si nu contine grasimi. De asemenea, acesta contine numerosi nutrienti, fiind o sursa importanta de vitamina C, K acid folic, potasiu si mangan.
Acesta poate fi gasit in trei culori, respectiv verde, violet si alb, cel verde fiind sortimentul cel mai des intalnit in supermarketuri, iar cel alb fiind considerat o delicatesa. Secretul prepararii perfecte a sparanghelului este gatirea cu abur sau prajirea usoara, nu fierberea. Astfel, sparanghelul va avea o textura mai ferma si isi va pastra si nutrientii.
Cuisine
Sparanghel dublu gatit, cu flori de rozmarin
O reteta propusa de Paolo Pettenuzzo
Executive Chef Electrolux Grand Cuisine
Recomandare: este o garnitura excelenta, mai ales pentru peste
Ingrediente:
Sparanghel
Unt
Flori de rozmarin
Fulgi de sare
Mod de preparare:
1. Decojeste baza sparanghelului, pune-l in pungi de vidat si videaza-l 100%.
2. Pregateste cuptorul si coace sparanghelul folosind Functia Abur, la 95°, pentru 6 minute.
3. Topeste niste unt nesarat intr-o tigaie mare, adu-l la 85° (aproape de fierbere) si infuzeaza-l cu florile de rozmarin pentru 2 minute.
4. Scoate sparanghelul din cuptor, deschide punga de vidat si pune-l in tigaie. Acopera tigaia cu un capac, stinge focul si lasa preparatul sa se odihneasca pentru 20 de minute.
5. Scoate sparanghelul si florile de rozmarin din unt, pune-le pe farfurie si asezoneaza cu fulgi de sare.
6. Serveste cu flori de rozmarin proaspat presarate pe deasupra.
Pofta buna!
Pentru a descoperi idei, retete si ingrediente care iti vor deschide un nou orizont al gustului, urmareste lunar Ingredientul Secret de la Electrolux.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise