Jamie Oliver sustine ca zaharul este la fel de periculos ca tutunul

Jamie Oliver sustine ca zaharul poate dauna sanatatii in aceeasi masura ca si fumatul, numindu-l "urmatorul rau". Avand in vedere ca si zaharul poate fi cauza a numeroase boli, maestrul bucatar considera ca ar trebui impozitat la fel ca si tutunul.  

Jamie Oliver sustine ca zaharul este la fel de periculos ca tutunul

Mai mult chiar, Jamie afirma ca a fost intru totul de acord cu decizia Frantei de a pune o taxa pe bauturile dulci, considerand ca si Anglia ar trebui sa urmeze acest exemplu.

Afirmatiile maestrului au la baza studii care au demonstrat ca britanicii consuma peste 230 de lingurite de zahar pe saptamana, fapt ce a dus la obezitate si dublarea numarului de persoane care au diabet.

"Zaharul este, cu siguranta, urmatorul rau. Este urmatorul tutun, fara indoiala, iar intreaga industrie ar trebui sa fie ingrijorata. Si ar trebui sa se impuna taxe, exact ca in cazul tutunului sau a altor lucruri ce pot distruge vieti.", afirma Jamie Oliver.

Chef-ul britanic a facut parte din mai multe campanii care urmaresc imbunatatirea alimentatiei tinerilor, angajarea acestora in industria alimentara, dar si campanii pentru protejarea mediului inconjurator.

Sursa articol si sursa foto: http://www.telegraph.co.uk

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise