Locul 3 pentru România la Competiţia Culinară Internaţională de la Ecateringburg

În perioada 15-18 martie, în cadrul competiţiei internaţionale au participat 28 de ţări din Europa, Rusia şi Asia. România a participat la acest eveniment gastronomic şi s-a clasat pe locul al treilea.

Locul 3 pentru România la Competiţia Culinară Internaţională de la Ecateringburg

Delegaţia României la Ecaterinburg

România a fost reprezentată de către echipa Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, compusă din Dr. Iulia Drăguţ (Preşedintele ACEEA), Radu Zărnescu (Coordonatorul echipei), Gabriela Galben (Purtătorul de cuvânt al delegaţiei, Director de Marketing al Hotelului Unirea - Iaşi), Mihai Câmpeanu (Concurent, Director de Restaurant al Hotelului Unirea - Iaşi), Maestrul Marius Ţifachi, Hotel Unirea - Iaşi), Somelier Marian Timofte (concurent şi invitat special al Asociaţiei de Somelieri din Russia, reprezentantul Federaţiei Somelierilor din România).

Echipa României s-a înscris la categoria proba practică pentru echipe naţionale de seniori (bucătărie, servire în sală şi asociere cu băuturile). S-a prezentat următorul meniu:

1. Entree: Tartar de păstrăv cu icre negre, bulete de somon afumat, castravete sote, sos de lămâie cu ulei de măsline.

2. Intermediar: File de biban de mare cu sparanghel la grătar, cartofi noi prăjiţi în untură de raţă, zucchini sote şi sos de şampanie

3. Main Course: Piept de curcan la cuptor, piept de raţă prăjit la tigaie, muşchi de căprioară la cuptor, sos marsala cu portocale şi prune uscate, zucchini, pătrunjel şi dovlecel sote

4. Dessert: Soufle din brânză aromat cu vanilie şi pară aromată cu vanlie şi ghimbir şi sos de coacăze roşii.

Meniul realizat a fost asociat cu vinuri din regiunea italiană Montalcino şi vinuri româneşti: Spumant Cuvee D’oro de la Vinarte, Vermentino di Sardegna, Nearco 2002 - Montalcino, Olmaia 2002 Montalcino, Brunelo de Montalcino Biondi-Santi 2003, iar organizarea mesei de prezentare a reflectat Meis En Place -ul general pentru evenimentele speciale al Restaurantului Panoramic din Hotelul Unirea Iaşi.

În urma punctajului acumulat, echipa României a obţinut 3 medalii de bronz, clasându-se pe locul 3 în ierarhia celor 28 de ţări.

Ca urmare a participării României la Competiţie Culinară Europa -Asia, mai multe Asociaţii profesionale din Rusia (Moscova, St. Petersburg, Perm) şi-au manifestat dorinţa de a participa în România la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapele Bucureşti, Timişoara şi Cluj. Preşedintele WACS, Gissur Gudmundsson va fi prezent pentru prima dată în România la etapa Bucureşti care va avea loc în perioada 27-29 mai în Parcul Tineretului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Salata cu cartofi noi si peste afumat

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu cartofi noi si peste afumat
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise