Poate ca va intrebati ce feluri de mancare prefera unul dintre cei mai puternici oameni din lume, presedintele SUA - Barack Obama. Ei bine, noi am gasit retetele originale pe care le pregateste cuplul prezidential de la Casa Alba.

Barack Obama prefera felurile de mancare mexicane, ii plac pastele facute in casa, iar copiilor le plac friptura de pui si macaroanele cu branza. Daca va vine a crede, lui Obama nu ii place inghetata, nu-i plac sucurile racoritoare (prefera apa) si nici maioneza si chipsurile. Am putea spune ca presedintele are gusturi destul de sanatoase.

In continuare va prezentam doua dintre retetele cele mai populare in familia Obama. Retetele sunt originiale, deci puteti avea garantia ca veti manca intocmai ca presedintele SUA.

Reteta familiei Obama de chili mexican (tocana mexicana)

Presedintele Obama pregatea si in timpul facultatii aceasta reteta de chili. Iata in ce consta:

Ingrediente:
1 ceapa mare, tocata
1 ardei verde, tocat
cativa catei de usturoi, tocati
1 lingura de ulei de masline
500 g de carne tocata de curcan sau vita
¼ lingurita de chimion macinat
¼ lingurita de oregano macinat
¼ lingurita de turmeic
¼ lingurita de busuioc uscat
1 lingura de chili (boia iute)
3 linguri de otet de vin rosu
cateva tomate, in functie de marime, tocate
1 conserva de fasole rosie

Mod de preparare:
Sotati cepele, ardeiul verde si usturoiul in uleiul de masline pana se rumenesc usor. Adaugati carnea tocata si gatiti-o pana se rumeneste. Amestecati condimentele, apoi adaugati-le la carnea tocata. Puneti otetul de vin rosu, rosiile si lasati sa fiarma la foc mic pana ce se gatesc rosiile si mai scade putin sosul. Adaugati fasolea rosie si gatiti pentru cateva minute. Se serveste pe un pat de orez simplu, pe deasupra se presara branza cheddar (sau cascaval), ceapa si se adauga si smantana.

Placinta de mere cu crusta crocanta - Michelle Obama

Nici Michelle Obama, sotia presedintelui, nu se lasa mai prejos si ne prezinta o reteta de prajitura delicioasa, perfecta pentru orice perioada a anului. Un desert nu foarte dulce, placinta de mere cu crusta crocanta, merge de minune cu inghetata de vanilie deasupra.

Aceasta reteta se gateste la foc mic si incet, in plus, va garantam ca veti simti mirosul imbietor al placintei cateva ore dupa. Iata reteta:

Ingrediente umplutura:
8 mere verzi, decojite si feliate
300-400 g de zahar brun
1½ lingurite de scortisoara
1 lingurita de nucsoara macinata
½ lingurita de sare
60 de grame de faina alba

Umplutura:
Intr-un bol mare, amestecati ingredientele, acoperiti bolul si puneti lasati la frigider peste noapte pentru a se patrunde aromele.

Ingrediente crusta:
3 foi de placinta americana (gasiti reteta aici) sau 3 pachete de foi de placinta congelate
80 g de unt plus 25-30 g de unt topit

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius. Tapetati cu unt si faina o tava mare de copt. Impartiti in doua aluatul si intindenti doua foi foarte subtiri.
Puneti jumatate din aluat pe tava tapetata, faceti cateva gauri si apoi turnati amestecul de mere, cu tot cu sucul acumulat. Puneti bucatele din cele 80 de grame de unt printre mere.
Folositi restul de foi de placinta pentru a acoperi amestecul de mere complet (lasati ca aluatul sa acopere marginile tavii). Piscati marginile aluatului astfel incat sa uniti cele doua foi de aluat. Faceti cateva gauri (cu furculita) in foaia de deasupra pentru a da voie aburului sa iasa. Ungeti aluatul de deasupra cu uleiul topit.
Reduceti temperatura cuptorului la 150 de grade Celsius, coaceti timp de 3 ore la aceasta temperatura mica - astfel iese crusta crocanta. Uitati-va la placinta dupa 2 ore sau 2,5 ore.


Aceste doua retete sunt extrem de simplu de pregatit si va va face sa gustati un strop din viata de familiei presedintelui Statelor Unite ale Americii. Spor la gatit si pofta buna!




Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Bune, bunute ! Merita incercate....

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 august 2010

    Interesanta reteta de placinta.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 august 2010

    Cred ca sunt super !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2010

    Mi se pare cam lung timpul de coacere. Nu sunt mancaruri sofisticate, Le poate incerca oricine, pentru a se simti pentru un timp presedinte.