Meniu sofisticat de Anul Nou

Te-ai hotarat sa dai o petrecere de Anul Nou dar nu stii ce feluri de mancare sa servesti? In functie de tipul de petrecere pe care o vrei si de tipul de invitati, trebuie sa te hotarasti intre o petrecere cu feluri de mancare complicate sau una cu meniu pe tipul de bufet suedez. In general, pentru ca petrecerile de Anul Nou difera de cele de Craciun, e bine sa servesti bucate care pot fi consumate mai usor. Aperitivele sunt la mare rang si e bine sa tii la indemana invitatilor si mici sandvisuri sau covrigei si saratele, pentru rontait.

Meniu sofisticat de Anul Nou

Si daca te temi ca un meniu pe tip bufet suedez nu-ti va impresiona invitatii, Gustos.ro iti da cateva retete cu care ii vei surprinde cu siguranta. Aceste retete sunt si usor de facut si usor de consumat si, in acelasi timp, destul de spectaculoase pentru ca invitatii tai sa fie placut surprinsi.

Ciuperci umplute cu rosii uscate

Ingrediente:

24 de ciuperci, 350 de grame de rosii uscate in ulei, o lingurita de usturoi, maruntit, trei linguri de smantana, parmezan ras

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, prajeste putin cozile de la ciuperci, pana se inmoaie, apoi adauga usturoiul, uleiul de la rosii, sare, piper, dupa gust si rosiile uscate si tine-le pe foc timp de 5-10 minute. Apoi adauga smantana si pune acest amestec in capacelele de ciuperci. Presara deasupra parmezan si pune ciupercile la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Pepene rosu sau galben si branza brie infasurate in prosciutto

Ingrediente:

24 de bucatele de pepene rosu sau galben, 24 de bucatele de branza brie, 24 de felii subtiri de prosciutto, frunze de menta.

Mod de preparare:

Se aseaza bucatelele de branza brie peste cele de pepene, se infasoara in feliile de prosciutto si se fixeaza cu scobitori. Se decoreaza farfuria cu frunzulite de menta.

Fondue de ciocolata si unt de arahide

Ingrediente:

patru patratele de ciocolata neindulcita, o ceasca de smantana, o ceasca de zahar, o patrime de ceasca de unt de arahide, o lingurita de vanilie.

Mod de preparare:

Intr-o craticioara, topeste ciocolata si adauga smantana. Tine-le pe foc pana amestecul e moale, amestecand continuu. Apoi, adauga zaharul si mai tine pe foc timp de 2-3 minute, pana se dizolva. Adauga untul de arahide si vanilia si amesteca pana se incorporeaza. Ia amestecul de pe foc si serveste-l intr-un bol mare. Se poate servi cu bucatele de fructe, pe care trebuie sa le inmoi in fondue, sau bezele.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure