Meniu sofisticat de Anul Nou

Te-ai hotarat sa dai o petrecere de Anul Nou dar nu stii ce feluri de mancare sa servesti? In functie de tipul de petrecere pe care o vrei si de tipul de invitati, trebuie sa te hotarasti intre o petrecere cu feluri de mancare complicate sau una cu meniu pe tipul de bufet suedez. In general, pentru ca petrecerile de Anul Nou difera de cele de Craciun, e bine sa servesti bucate care pot fi consumate mai usor. Aperitivele sunt la mare rang si e bine sa tii la indemana invitatilor si mici sandvisuri sau covrigei si saratele, pentru rontait.

Meniu sofisticat de Anul Nou

Si daca te temi ca un meniu pe tip bufet suedez nu-ti va impresiona invitatii, Gustos.ro iti da cateva retete cu care ii vei surprinde cu siguranta. Aceste retete sunt si usor de facut si usor de consumat si, in acelasi timp, destul de spectaculoase pentru ca invitatii tai sa fie placut surprinsi.

Ciuperci umplute cu rosii uscate

Ingrediente:

24 de ciuperci, 350 de grame de rosii uscate in ulei, o lingurita de usturoi, maruntit, trei linguri de smantana, parmezan ras

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, prajeste putin cozile de la ciuperci, pana se inmoaie, apoi adauga usturoiul, uleiul de la rosii, sare, piper, dupa gust si rosiile uscate si tine-le pe foc timp de 5-10 minute. Apoi adauga smantana si pune acest amestec in capacelele de ciuperci. Presara deasupra parmezan si pune ciupercile la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Pepene rosu sau galben si branza brie infasurate in prosciutto

Ingrediente:

24 de bucatele de pepene rosu sau galben, 24 de bucatele de branza brie, 24 de felii subtiri de prosciutto, frunze de menta.

Mod de preparare:

Se aseaza bucatelele de branza brie peste cele de pepene, se infasoara in feliile de prosciutto si se fixeaza cu scobitori. Se decoreaza farfuria cu frunzulite de menta.

Fondue de ciocolata si unt de arahide

Ingrediente:

patru patratele de ciocolata neindulcita, o ceasca de smantana, o ceasca de zahar, o patrime de ceasca de unt de arahide, o lingurita de vanilie.

Mod de preparare:

Intr-o craticioara, topeste ciocolata si adauga smantana. Tine-le pe foc pana amestecul e moale, amestecand continuu. Apoi, adauga zaharul si mai tine pe foc timp de 2-3 minute, pana se dizolva. Adauga untul de arahide si vanilia si amesteca pana se incorporeaza. Ia amestecul de pe foc si serveste-l intr-un bol mare. Se poate servi cu bucatele de fructe, pe care trebuie sa le inmoi in fondue, sau bezele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise