Alegerea meniului potrivit pentru un eveniment special poate fi la fel de importanta ca alegerea  locatiei. Mancarea poate comunica o tema, transmite un sentiment sau poate stabili atmosfera pentru tot restul serii. Daca planuiti ceva extravagant, berea si micii nu vor fi foarte potriviti cu ocazia. Cu toate astea, aceleasi produse ar fi perfecte pentru o aniversare pe malul lacului. Alegerea cu grija a meniului demonstreaza invitatilor cat de mult ii apreciati, iar o masa buna poate face ca ziua sa fie si mai memorabila.

Daca planificati sa sarbatoriti ziua de nastere a copilului dvs, o masa interactiva poate fi o activitate distractiva pentru invitati.  In loc sa stati toata ziua in bucatarie sau sa aruncati sute de mii pe pizza,   puteti sa economisiti timp si bani propunandu-le invitatilor sa aduca propriile lor creatii culinare. O idee distractiva este sa pregatiti o multitudine de toppinguri si sa lasati copiii sa-si prepare singuri desertul. Se vor distra cu siguranta inventand noi combinatii si le va placea sa se simta ca niste “oameni mari”.

Pentru o ocazie mai speciala, cum ar fi o sarbatoare, cel mai potrivit este un bufet suedez care poate ajuta la interactiunea dintre invitati. Meniul clasic poate fi imbogatit davca adaugati propriile dvs creatii. Experimentati cu diferite ingrediente in saptamanile de dinaintea petrecerii, si testati-le cu membrii familiei dvs. Veti sti cand veti obtine reactia pe care o cautati. Cele mai apreciate feluri culinare vor fi servite si la petrecere, iar multi dintre invitati va vor cere cu siguranta reteta.

De asemenea, planuirea unui meniu de nunta poate fi foarte stresanta, mai ales daca nu stiti exact cati invitati veti avea. O regula nescrisa spuen ca e mai bine sa aveti mai mult decat prea putin, chiar daca asta inseamna ca va va ramane multa mancare. Puteti opta fie pentru o cina gen bufet suedez, fie pentru un meniu fix pentru toti invitatii. In acest caz, trebuie sa va ganditi si la cei care ar putea avea o dieta speciala. Ar trebui sa includeti si variante pentru vegetarieni sau pentru cei ce trebuie sa evite grasimile sau mancarurile foarte sarate.

Inainte de a prepara meniul pentru petrecere, incercati sa gatiti de cateva ori respectivele feluri de mancare, pentru a fi siguri ca va vor iesi bine. Testati-va creatiile pe o varietate de oameni si faceti modificari in functie de sugestiile lor.

Planificarea portiilor este de asemenea foarte importanta atunci cand va organizati propria petrecere.    Desi majoritatea retetelor indica si numarul de portii, este bine sa aveti in plus decat sa ramaneti cu invitati flamanzi. De asemenea, daca stiti ca un anumit fel de mancare va fi preferat de mai multe persoane, puteti gati o cantitate mai mare.   

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Pentru ocazii deosebite prefer un bufet suedez .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2009

    Meniul trebuie preparat cu multa imaginatie,spontaneitate si multa dragoste.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 24 iunie 2008

    Un eveniment special poate fi un moment unic in viata noastra asa ca in functie de ceea ce sarbatorim ,alegem locatia si meniul. Daca sarbatoresti Ziua de nastere,poti pregati un meniu cu aperitiv rece,friptura si tort.

  • Fara foto

    antoanela (Chef de cuisine) , 20 iunie 2008

    automat un eveniment special presupune mai multa atentie asupra meniului, dar mai ales asupra aranjamentului, depinde de ceeea ce doresti sa exprimi

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 17 iunie 2008

    Da ,un eveniment special presupune o organizare ,planificare si mai cu seama stabilirea unui meniu. Si pentru ca e special si meniul trebuie sa fie ca atare!