Motivul pentru care este recomandat consumul regulat de bere

In timp ce beneficiile consumului de vin sunt recunoscute de mult timp, recunoasterea beneficiilor consumului de bere face parte dintr-un nou curent stiintific. Stim cu totii ca atunci cand este consumata in exces, berea nu este deloc benefica organismului uman. Totusi, studii recente au dovedit faptul ca berea previne aparitia Alzheimerului, una dintre cele mai temute boli din lume. Tot secretul este sa stim sa mentinem o limita clara si sa o consumam cu moderatie.  

Motivul pentru care este recomandat consumul regulat de bere

Berea contine per portie de doua ori mai multi antioxidanti decat contine vinul alb, fiind o sursa de vitamine din grupul B (niacina, riboflavina, acid folic) si de minerale. In plus, berea protejeaza organismul impotriva bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat tip II, a imbatranirii, ajuta la intarirea oaselor si la imbunatatirea memoriei.

Un nou studiu publicat de Revista Societatii Americane de Chimie si a Chimiei Alimentara sustine ca berea reuseste sa ne tina departe de declinul cognitiv, datorita unui antioxidant numit numite xanthohumol, continuta de hamei.

Studiul a relevat faptul ca xanthohumol neutralizeaza oxidarea celulara, reducand riscul de pierderi de memorie si dementa. Oxidarea este un proces prin care se provoaca daune celulelor, in timp ce antioxidantii au rolul de a apara aceste celule. In momentul in care antioxidantii nu reusesc sa "apere" celulele, se provoaca un dezechilibru in organism. O astfel de lipsa de echilibru duce la aparitia Alzheimerului si a Parkinsonului.

Totusi, cercetatorii recomanda sa consumam bere cu moderatie, caci consumul mare de bere duce la o pierdere a memoriei, nu la o imbunatatire a sa, pe langa alte efecte negative.

Sursa articol: www.foodbeast.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise