In timp ce beneficiile consumului de vin sunt recunoscute de mult timp, recunoasterea beneficiilor consumului de bere face parte dintr-un nou curent stiintific. Stim cu totii ca atunci cand este consumata in exces, berea nu este deloc benefica organismului uman.

Totusi, studii recente au dovedit faptul ca berea previne aparitia Alzheimerului, una dintre cele mai temute boli din lume. Tot secretul este sa stim sa mentinem o limita clara si sa o consumam cu moderatie.
 
Berea contine per portie de doua ori mai multi antioxidanti decat contine vinul alb, fiind o sursa de vitamine din grupul B (niacina,  riboflavina, acid folic) si de minerale. In plus, berea protejeaza organismul impotriva bolilor cardiovasculare, a diabetului zaharat tip II, a imbatranirii, ajuta la intarirea oaselor si la imbunatatirea memoriei.
 
Un nou studiu publicat de Revista Societatii Americane de Chimie si a Chimiei Alimentara sustine ca berea reuseste sa ne tina departe de declinul cognitiv, datorita unui antioxidant numit numite xanthohumol, continuta de hamei. 
 
Studiul a relevat faptul ca xanthohumol neutralizeaza oxidarea celulara, reducand riscul de pierderi de memorie si dementa. Oxidarea  este un proces prin care se provoaca daune celulelor, in timp ce antioxidantii au rolul de a apara aceste celule. In momentul in care antioxidantii nu reusesc sa "apere" celulele, se provoaca un dezechilibru in organism. O astfel de lipsa de echilibru duce la aparitia Alzheimerului si a Parkinsonului.
 
Totusi, cercetatorii recomanda sa consumam bere cu moderatie, caci consumul mare de bere duce la o pierdere a memoriei, nu la o imbunatatire a sa, pe langa alte efecte negative.
 
Sursa articol: www.foodbeast.com
 

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Dumitru Vasiliu, 08 februarie 2015

    "sa consumam bere cu moderatie, caci consumul mare de bere duce la o pierdere a memoriei" spun specialistii.

  • Eugen Slavov, 07 februarie 2015

    in diabetul zaharat, tocmai berea e contraindicata. Întrebați orice diabetic...

  • Michelle AnneMarie, 07 februarie 2015

    (y)

  • Camelia Darie, 07 februarie 2015

    Aici e vorba de berea naturala facuta din hamei,orz prin fermentatie,nu asta .Chimicalele nu fermenteaza.

  • Sopov Simona, 07 februarie 2015

    cu MODERATIE !!!!!

  • Radu Tibil, 07 februarie 2015

    Cu moderatie, adica incet, rar, alene, nu halba dupa halba, ca doar nu pleaca trenu'... :)

  • Ionescu Doina, 07 februarie 2015

    ok ! solutzia : bere fara alcool + bere nefermentata ! noroc !

  • Dumitru Craciun, 07 februarie 2015

    credeți că toată berea din comerț conține hamei

  • Axente Luca, 05 februarie 2015

    Vorba aia: "Prietenii ştiu de ce"