Nutella afecteaza mediul inconjurator?

Poate suna de-a dreptul ciudat, insa prim ministrul Frantei, Ségolène Royal, ne indeamna sa nu mai consumam Nutella, pentru a evita distrugerea mediului inconjurator.  Potrivit acestuia, uleiul de palmier folosit la pregatirea celebrei creme de ciocolata ar fi cauza unor defrisari masive. Au fost sacrificati milioane de alti copaci pentru a face loc palmierilor folositi pentru a pregati Nutella, sustine prim ministrul.   

Nutella afecteaza mediul inconjurator?

De asemenea, Ségolène Royal a indemnat compania producatoare de Nutella, Ferrero, sa foloseasca alte produse in locul uleiul de palmier pentru a pregati acest produs. Acesta a sustinut ca este foarte important ca cei care consuma Nutella sa ia atitudine asupra acestor defrisari care afecteaza intreaga lume. De aceea, el indeamna toti iubitorii de Nutella sa nu mai consume acest produs pana cand nu se inlocuieste uleiul de palmier cu un alt ingredient mai putin nociv, considerand ca cea mai mare putere de decizie o au consumatorii.

Defrisarile masive ce au avut loc pentru a face loc plantatiilor intinse de palmieri au un impact negativ asupra incalzirii globale, insa si asupra multor specii de plante si animale.

Reprezentantii Ferrero ne asigura ca nu au fost sacrificate paduri sau alte spatii conservate pentru a face Nutella si ca sunt constienti de problemele legate de mediul inconjurator, declarand ca isi vor asigura necesarul de palmieri din surse sustenabile in viitor.

In anul 2013, o parte a Senatului francez a propus cresterea taxelor pentru importul de ulei de palmier cu pana la 300%, invocand continutul sau ridicat de grasime, ce poate avea efecte negative asupra sanatatii, dar si faptul ca este daunator mediului inconjurator, insa propunerea a fost respinsa.

Sursa articol: www.telegraph.co.uk

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise