Poate suna de-a dreptul ciudat, insa prim ministrul Frantei, Ségolène Royal, ne indeamna sa nu mai consumam Nutella, pentru a evita distrugerea mediului inconjurator.  Potrivit acestuia, uleiul de palmier folosit la pregatirea celebrei creme de ciocolata ar fi cauza unor defrisari masive. Au fost sacrificati milioane de alti copaci pentru a face loc palmierilor folositi pentru a pregati Nutella, sustine prim ministrul. 
 
De asemenea, Ségolène Royal a indemnat compania producatoare de Nutella, Ferrero, sa foloseasca alte produse in locul uleiul de palmier pentru a pregati acest produs. Acesta a sustinut ca este foarte important ca cei care consuma Nutella sa ia atitudine asupra acestor defrisari care afecteaza intreaga lume. De aceea, el indeamna toti iubitorii de Nutella sa nu mai consume acest produs pana cand nu se inlocuieste uleiul de palmier cu un alt ingredient mai putin nociv, considerand ca cea mai mare putere de decizie o au consumatorii.

Defrisarile masive ce au avut loc pentru a face loc plantatiilor intinse de palmieri au un impact negativ asupra incalzirii globale, insa si asupra multor specii de plante si animale. 

Reprezentantii Ferrero ne asigura ca nu au fost sacrificate paduri sau alte spatii conservate pentru a face Nutella si ca sunt constienti de problemele legate de mediul inconjurator, declarand ca isi vor asigura necesarul de palmieri din surse sustenabile in viitor.

In anul 2013, o parte a Senatului francez a propus cresterea taxelor pentru importul de ulei de palmier cu pana la 300%, invocand continutul sau ridicat de grasime, ce poate avea efecte negative asupra sanatatii, dar si faptul ca este daunator mediului inconjurator, insa propunerea a fost respinsa.

Sursa articol: www.telegraph.co.uk
Sursa foto: www.flickr.com

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii