Nutella afecteaza mediul inconjurator?

Poate suna de-a dreptul ciudat, insa prim ministrul Frantei, Ségolène Royal, ne indeamna sa nu mai consumam Nutella, pentru a evita distrugerea mediului inconjurator.  Potrivit acestuia, uleiul de palmier folosit la pregatirea celebrei creme de ciocolata ar fi cauza unor defrisari masive. Au fost sacrificati milioane de alti copaci pentru a face loc palmierilor folositi pentru a pregati Nutella, sustine prim ministrul.   

Nutella afecteaza mediul inconjurator?

De asemenea, Ségolène Royal a indemnat compania producatoare de Nutella, Ferrero, sa foloseasca alte produse in locul uleiul de palmier pentru a pregati acest produs. Acesta a sustinut ca este foarte important ca cei care consuma Nutella sa ia atitudine asupra acestor defrisari care afecteaza intreaga lume. De aceea, el indeamna toti iubitorii de Nutella sa nu mai consume acest produs pana cand nu se inlocuieste uleiul de palmier cu un alt ingredient mai putin nociv, considerand ca cea mai mare putere de decizie o au consumatorii.

Defrisarile masive ce au avut loc pentru a face loc plantatiilor intinse de palmieri au un impact negativ asupra incalzirii globale, insa si asupra multor specii de plante si animale.

Reprezentantii Ferrero ne asigura ca nu au fost sacrificate paduri sau alte spatii conservate pentru a face Nutella si ca sunt constienti de problemele legate de mediul inconjurator, declarand ca isi vor asigura necesarul de palmieri din surse sustenabile in viitor.

In anul 2013, o parte a Senatului francez a propus cresterea taxelor pentru importul de ulei de palmier cu pana la 300%, invocand continutul sau ridicat de grasime, ce poate avea efecte negative asupra sanatatii, dar si faptul ca este daunator mediului inconjurator, insa propunerea a fost respinsa.

Sursa articol: www.telegraph.co.uk

Sursa foto: www.flickr.com
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise