Prajitura cu mere si sos pentru musafiri - Reteta video Dr. Oetker

Rețete de vară, cu care uiți de căldură, fără îndoială! - Prăjitură cu mere și sos pentru musafiri

Prajitura cu mere si sos pentru musafiri - Reteta video Dr. Oetker

Dă aroma de măr și scorțișoară serilor de vară, cu Dr. Oetker!

Cheamă-ți prietenii în vizită și bucurați-vă de timpul petrecut împreună!

Surprinde-i cu un desert apetisant cu mere și sos de vanilie. Dr.Oetker ți-a pregătit rețeta perfectă!

Vezi pașii de preparare mai jos.

Click aici pentru rețeta video de la Dr. Oetker!

Aveți nevoie de:

Pentru aluat:

- 375 g făină

- 1 plic de Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker

- 50 g de zahăr

- 1 plic de Zahăr vanilat Dr. Oetker

- 1 vf. de cuțit cu sare

- 200 ml de lapte

- 75 g de unt moale (sau margarină)

Pentru umplutură:

- 1 plic de Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker

- 50 g de zahăr

- 500 ml de lapte

- 1,2 kg de mere

- 50 g de stafide

- 100 g de migdale tăiate (pe lungime ca niște cuie)

- o jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată

- 1 plic de Zahăr vanilinat Dr. Oetker

Pentru sos:

- 1 pahar (150 g) de smântână dulce 30% grăsime

- 100 ml de smântână dulce (35% grăsime) sau frișcă lichidă

- 1 ou mărime M

- 150 g de zahăr

Pregătire

Aluat: Se cerne faina într-un vas apoi se amestecă cu Garant pentru aluaturi dospite Dr. Oetker. Se adaugă zaharul, zahărul vanilinat, sarea, laptele și untul (sau margarina). lngredientele se amestecă cu mixerul cu paletele de frământat, la început la viteză mică apoi la viteză mare, circa 2 minute până la obținerea unui aluat omogen. Peste aluat se presară puțină făină, apoi se scoate din vas și se întinde într-o tavă (30 x 40 cm, unsă).

Umplutura: Se prepară Puddingul conform instrucțiunilor de pe plic, merele se curăță de coajă, se taie în sferturi și apoi în felii. Peste aluatul din tavă se întinde budinca preparată și se așază feliile de mere precum țiglele pe acoperișul unei case. Deasupra se împrăștie cât mai omogen stafidele și migdalele.

Se amestecă scorțișoara cu zahărul vanilinat și se presară peste prăjitură. Prăjitura se lasă circa 15 minute. Apoi tava se introduce în cuptor și se coace la 180° timp de cca 25 de minute.

Sos: Se amestecă bine smântâna cu frișca, oul și zahărul. Sosul se toarnă peste mere. Tava se reintroduce în cuptor și se mai coace încă circa 20 de minute la temperatura indicată mai sus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise