Retete clasice si gustoase: Coq au vin

"Coq au vin" face parte dintre retetele clasice, atat de gustoase, incat orice bucatar, fie el amator sau profesionist, ar trebui sa stie sa o pregateasca. Cocosul pregatit in vin, asa cum ii spune pe romaneste, este o reteta care face parte din gastronomia frantuzeasca si dateaza de mai bine de 100 de ani. Rezultatul este fabulos de gustos. Pe cuvant de onoare! Iata cum se pregateste celebra reteta.      

Retete clasice si gustoase: Coq au vin

Ingrediente:
- carne de cocos de casa (daca nu aveti de unde lua o pasare de curte, puteti folosi una din comert, dar rezultatul nu va fi acelasi)
- 400 ml de vin rosu sec
- 100 grame de bacon
- 2 linguri de ulei de masline
- 50 ml cognac
- 400 ml supa de pasare
- 1 lingura pasta de tomate
- 2-3 catei de usturoi
- o frunza de dafin
- 1 lingura de faina
- tarhon
- cimbru
- 40 de grame de unt
- 250 de grame ciuperci champignon
- 200 de grame de cepe mici (arpagic)
- sare
- piper
Mod de preparare:
1. Se spala bucatile de cocos si se sterg cu un prosop curat. Se asezoneaza cu sare si piper si se lasa deoparte.
2. Baconul se taie in fasii subtiri, se rumeneste si se scoate pe prosoape de hartie care sa absoarba grasimea.
3. Intr-o cratita/tigaie mare se pune uleiul de masline la incins. Se adauga cepele mici si se rumenesc usor. Se adaugam ciupercile si se soteaza impreuna cu cepsoarele inca 4-5 minute. Se scot legumele din tigaie si se pune deoparte, la cald, intr-un bol cu capac.
4. Se adauga ulei de masline in tigaie si se rumenesc bucatile de cocos pe toate partile. Dupa ce acesta s-a rumenit se toarna cognacul si se flambeaza bucatile de carne (invata aici cum sa flambezi). Imediat ce am flambat carnea, adaugam supa de pasare, vinul, pasta de tomate, usturoiul, tarhon, cimbrul si dafinul. Asteptam sa dea o data in clocot, acoperim cu un capac si lasam totul la foc mic pentru inca 30-40 de minute, pana cand zeama scade, iar carnea este frageda.
5. Adaugam ciupercile si cepsoarele in tigaia in care am gatit carnea.
6. Separat, intr-un bol, amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta omogena peste care turnam un polonic din sosul fierbinte din tigaie. Amestecam energic cu un tel si adaugam compozitia peste mancare. Amestecam din nou cu o lingura de lemn. Adaugam si fasiutele rumenite de bacon. Lasam totul la foc mediu pana cand da in clocot inca o data. Asezonam mancarea cu sare si piper, dupa bunul plac.
Asta e tot! Pofta buna! :)

sursa foto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise