Salsa este noul ketchup

Un bol de sos salsa facut in casa poate aduce exotism mancarurilor tale si poate face meniul pentru o petrecere mult mai interesant. Chiar daca poti sa cumperi salsa deja preparata din orice supermarket, iti ia foarte putin timp sa o gatesti chiar la tine in bucatarie si poti si sa experimentezi cu tot felul de retete, pana ajungi la gustul perfect.

Salsa este noul ketchup

Astfel, cu reteta potrivita si putina rabdare, poti crea propria ta varianta de salsa, iar musafirii vor dori cu siguranta sa-ti afle secretul.

Pentru inceput, iata o reteta clasica de salsa:

Ingrediente: 2 cepe, 4-5 tomate, 4 ardei iuti rosii, sucul de la o jumatate de lamaie, doua linguri de ulei de masline,  o jumatate de lingurita de coriandru, o lingurita de praf de usturoi, busuioc

Mod de preparare: Cepele, rosiile si ardeii de taie marunt. Daca rosiile sunt proaspete, se decojesc de pielite inainte. Se amesteca toate cu sucul de lamaie, coriandrul, busuiocul, uleiul si usturoiul si se lasa la marinat. 

Daca vrei ca totul sa decurga mai rapid, poti pune toate ingredientele chiar de la inceput intr-un blender, iar sosul salsa va fi gata intr-o clipita.

Totusi, poti sa adaugi putina personalitate retetei de salsa. Poti sa faci mici modificari din loc in loc, dupa gustul tau – de exemplu, sa folosesti mai multe rosii si mai putini ardei iuti, pentru a crea o salsa mai “cuminte”. Sau poti adauga mai multe condimente si alte tipuri de ardei iuti, pentru a o face mai picanta.

Pentru a face o salsa mai groasa, e bine sa scurgi rosiile de suc si sa le scoti semintele inainte de preparare. Va trebui sa experimentezi un pic, pana ajungi la consistenta dorita.

Poti si sa gasesti mai multe moduri in care sa folosesti sosul salsa – acesta nu trebuie asociat doar cu chipsurile. De exemplu, poti sa inmoi si nachos in salsa, sa pui salsa pe omleta de la micul-dejun sau sa servesti sosul alaturi de o friptura. Nu te limita, inventeaza!

Sa nu te surprinda daca familia sau prietenii te vor ruga sa faci salsa din nou. Daca ai nevoie sa prepari cantitati mai mari, dubleaza sau tripleaza cantitatea dintr-o reteta. Poti, de asemenea, sa pastrezi boluri de salsa in congelator, ca sa le ai la indemana.

Experimenteaza in continuare cu reteta ta de salsa si vei descoperi varianta perfecta pentru tine si familia ta. Complimentele nu vor inceta sa apara, iar vestea buna este ca salsa este si foarte sanatoasa! Contine foarte putine calorii, nu are grasimi si e bogata in vitamina C si alti nutrienti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise