Un bol de sos salsa facut in casa poate aduce exotism mancarurilor tale si poate face meniul pentru o petrecere mult mai interesant. Chiar daca poti sa cumperi salsa deja preparata din orice supermarket, iti ia foarte putin timp sa o gatesti chiar la tine in bucatarie si poti si sa experimentezi cu tot felul de retete, pana ajungi la gustul perfect. Astfel, cu reteta potrivita si putina rabdare, poti crea propria ta varianta de salsa, iar musafirii vor dori cu siguranta sa-ti afle secretul.

Pentru inceput, iata o reteta clasica de salsa:

Ingrediente: 2 cepe, 4-5 tomate, 4 ardei iuti rosii, sucul de la o jumatate de lamaie, doua linguri de ulei de masline,  o jumatate de lingurita de coriandru, o lingurita de praf de usturoi, busuioc
Mod de preparare: Cepele, rosiile si ardeii de taie marunt. Daca rosiile sunt proaspete, se decojesc de pielite inainte. Se amesteca toate cu sucul de lamaie, coriandrul, busuiocul, uleiul si usturoiul si se lasa la marinat. 
Daca vrei ca totul sa decurga mai rapid, poti pune toate ingredientele chiar de la inceput intr-un blender, iar sosul salsa va fi gata intr-o clipita.

Totusi, poti sa adaugi putina personalitate retetei de salsa. Poti sa faci mici modificari din loc in loc, dupa gustul tau – de exemplu, sa folosesti mai multe rosii si mai putini ardei iuti, pentru a crea o salsa mai “cuminte”. Sau poti adauga mai multe condimente si alte tipuri de ardei iuti, pentru a o face mai picanta.

Pentru a face o salsa mai groasa, e bine sa scurgi rosiile de suc si sa le scoti semintele inainte de preparare. Va trebui sa experimentezi un pic, pana ajungi la consistenta dorita.
Poti si sa gasesti mai multe moduri in care sa folosesti sosul salsa – acesta nu trebuie asociat doar cu chipsurile. De exemplu, poti sa inmoi si nachos in salsa, sa pui salsa pe omleta de la micul-dejun sau sa servesti sosul alaturi de o friptura. Nu te limita, inventeaza!

Sa nu te surprinda daca familia sau prietenii te vor ruga sa faci salsa din nou. Daca ai nevoie sa prepari cantitati mai mari, dubleaza sau tripleaza cantitatea dintr-o reteta. Poti, de asemenea, sa pastrezi boluri de salsa in congelator, ca sa le ai la indemana.

Experimenteaza in continuare cu reteta ta de salsa si vei descoperi varianta perfecta pentru tine si familia ta. Complimentele nu vor inceta sa apara, iar vestea buna este ca salsa este si foarte sanatoasa! Contine foarte putine calorii, nu are grasimi si e bogata in vitamina C si alti nutrienti.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 mai 2010

    Imi prepar singura acest sos ,fiind adeptii sosului picant.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Se poate prepara de fiecare si adauga si diverse ingrediente,este minunat.

  • Fara foto

    constanta proca, 11 iunie 2009

    Am folosit sosul salsa cu pui la gratar si cartofi natur.La blender se prepara imediat.

  • Fara foto

    Liliana Pintilie (Chef de cuisine) , 24 iulie 2008

    Da, am putea incerca, eu cred ca ar iesi foarte gustoasa mancarea.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 04 iulie 2008

    As adauga la acest articol faptul ca in multe meniuri la care se foloseste Salsa ,predomina aromele minunate ale diverselor plante atit in stare proaspata cit si deshidratate:ex. -ardei -usturoi -piper etc

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 03 iulie 2008

    Unul din ingredientele de ba in pregatirea diverselor feluri de \"Salsa\" sunt tomatele. La \"Salsa \" poti folosi foarte bine tot feluri de verdeturi aromate. Salsa poate fii pregatit cu produse din comert sau prgatite special de tine. Salsa.....este excelent.Se poate pregati rapid si cu ce gasesti la indemina in produsele culinare din camara ta.

  • Fara foto

    antoanela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2008

    ador sosul mai picant, si chiar e minunat acest sos Salva, l-am incercat dupa indicatiile citite la acest articol si a iesit excelent

  • Fara foto

    sidor maria, 29 iunie 2008

    foarte bun acest sos,eu il fac si pentru iarna si-l sterilizez.Vara sint legume proaspete la el eu adaug si 2 mereii dau un gust deosebit,folosesc acest sos la fripturi,rasol,paste chiar si la peste.

  • Toncean Doina - Sidonia

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

    O mincare usoara cu sos Salsa ??? Spaghete cu sos salsa... Pe caldurile astea , merge de minune !!!