Cui nu ii place sorbetul/serbetul cu fructe de padure intr-o zi de vara dogoritoare? Acest sorbet este fructat si revigorant, este un desert pefect pentru vara, plin cu vitamine si foarte racoritor. In plus, sorbetul este foarte bun si pentru zilele de post, intrucat nu contine decat apa, zahar si fructe.
Ingrediente
350g de zahar
425ml de apa
200g de merisoare (proaspete sau congelate)
350g de zmeura congelata (neindulcita)
350ml suc de cirese
125ml suc de limeta sau lamaie
2 linguri de suc de portocale
Mod de preparare
1. Puneti apa si zaharul intr-o tigaie si fierbeti amestecul. Cand zaharul s-a dizolvat, puneti merisoarele, amestecati si gatiti pentru inca 5 minute. Adaugati zmeura si lasati sa fiarba la foc mic inca 5 minute, pana ce zmeura s-a inmuiat iar merisoarele s-au spart.
2. Turnati amestecul intr-o sita pentru a scapa de pulpa si de seminte. Lasati la frigider pentru 2 ore. Amestecati apoi cu sucul de visine, sucul de limeta sau lamaie si cel de portocale si puneti amestecul intr-un aparat de facut inghetata pentru a nu se forma cristale de gheata sau amestecati bine sucul de fructe si apoi puneti-l in congelator.
3. Lasati sorbetul in congelator pentru 2 ore, pana ce serbetul se intareste. Se scoate din frigider cu 10 minute inainte de servire.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii