Studiu: Cum au grijă medicii de sănătatea inimii lor

Te-ai întrebat vreodată cum au grijă cei care îți oferă sfaturi medicale de sănătatea lor? În cadrul Congresului Național Bolile Cronice Netransmisibile, organizat sub egida Academiei Române, secția de Științe Medicale, Bucureşti, în 27-28 februarie 2015, medicii participanți la eveniment au devenit respondenți în cadrul unui studiu dezvoltat de Becel, despre obiceiurile alimentare în reducerea riscului cardiovascular. 

Studiu: Cum au grijă medicii de sănătatea inimii lor

Medicii participanți au fost invitați să răspundă la câteva întrebări menite să releve informații despre tipurile de alimente pe care aceștia le consumă pentru a avea grijă de sănătatea inimii lor. Mai mult, cu ajutorul unei aplicații speciale, recomandată de Federația Mondială a Inimii, care ia în calcul principalii factori de risc pentru sănătatea inimii, o parte din medicii chestionați și-au calculat vârsta inimii. Cu această ocazie, 69% dintre ei au aflat că au o inimă mai tânără decât vârsta lor cronologică.
Întrebați care este în opinia lor cea mai eficientă schimbare în alimentație, în scopul reducerii riscului cardiovascular, 95% dintre respondenți au afirmat că schimbarea cea mai eficientă este înlocuirea parțială a grăsimilor saturate și trans cu grăsimile polinesaturate Omega 3 și Omega 6. Medicii respondenți au mărturisit, de asemenea, care este „păcatul” alimentar pe care îl fac cel mai frecvent. 40% dintre aceștia au spus că obișnuiesc să mai cedeze tentației dulciurilor.
Când vine vorba de alimentele grase, doar 15% dintre medicii respondenți consumă unt sau grăsimi animale. Aceștia preferă mai degrabă uleiurile vegetale (70%), peștele (77%) sau margarinele tartinabile. Respondenții aleg margarine tartinabile de calitate, 74% dintre aceștia consumând Becel. Mai mult, 93% dintre medicii chestionați declară ca ar recomanda acest produs ca parte a unei alimentații destinate menținerii colesterolului în limite normale.
În cadrul studiului dezvoltat de Becel au participat 370 de medici specializați în diferite domenii, participanți la Congresul Național Bolile Cronice Netransmisibile, ediția a-IV-a, București. Aceștia au fost deschiși să răspundă la o serie de întrebări legate de alimentația lor în vederea reducerii riscului cardiovascular. Dintre medicii chestionați, 136 au ales să își calculeze și vârsta inimii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise