Tarta cu capsuni - deliciu pentru inceput de vara

Capsunile sunt incantatoare in orice sezon, cu atat mai mult in cel cald, asa ca suntem cu gandul la vara si la capsuni savuroase. Aceasta este o tarta cu fructe simplu de preparat, care merge foarte bine cu capsuni, dar si cu diferite fructe de padure sau cirese.

Tarta cu capsuni - deliciu pentru inceput de vara

Ingrediente

Pentru aluat:

220g de faina

100g zahar

150g unt rece sau margarina, taiat cubulete

2 galbenusuri de ou

coaja rasa de la o lamaie

1 praf de sare

Pentru umplutura:

100g crema de branza

250ml de smantana cu cel putin 28% grasime

5 linguri de zahar pudra

½ lingurita de esenta de vanilie

1 praf de sare

Pentru stratul de fructe:

500g capsuni, feliate pe lungime

Mod de preparare

1. Amestecati ingredientele pentru aluat, framantand pana ce obtineti un aluat omogen care poate fi usor transformat intr-o bila solida. Lasati la frigider pentru 30 de minute.

2. Preincalziti cuptorul la 180 grade C / Gaz 4. Ungeti cu unt o forma rotunda de tarta si tapetati cu faina.

3. Rulati sub forma unui cerc aluatul pe o suprafata presarata cu putina faina si asezati-o pe forma de tarta. Coaceti pentru 20 de minute in cuptorul preincalzit. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.

4. Amestecati ingredientele pentru crema pana se omogenizeaza si puneti amestecul deasupra blatului obtinut (se pune crema dupa ce blatul s-a racit complet). Apoi aranjati capsunile peste crema.

Optional: Puteti pune deasupra gelatina rosie pentru tarte cu fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise