Timișoreana susține tradiția mititeilor românești și sărbătorește intrarea acestora în patrimoniul gastronomic european

Incepând de ieri, 25 iunie, mititeii românești sunt exportați către toate țările din Uniunea Europeană. Timișoreana, berea românească cu cea mai lungă istorie, susține cu mândrie tradițiile românești. Mititeii sunt o parte importantă din arta culinară națională, iar decizia de acceptare de către Uniunea Europeană și exportare a rețetei tradiționale în spatiul comunitar este un motiv de bucurie, care trebuie sărbătorit alături de o bere rece.   

Timișoreana susține tradiția mititeilor românești și sărbătorește intrarea acestora în patrimoniul gastronomic european

Încă de când au apărut pe tărâmul românesc, mititeii au fost serviți întotdeauna alături de o bere savuroasă. Nenumărate povești legate de originea acestor bucate au fost spuse de-a lungul timpului, însă preferata noastră este cea de la 1902. Se spune că într-o zi, pe ulița Covaci din București, un cârciumar a rămas fără înveliș pentru cârnați, așa că a așezat carnea tocată, în bucăți mai mici, direct pe grătar. Noul preparat a fost atât de apreciat, încât restaurantul a devenit celebru, iar mititeii au intrat în istorie.
În România, consumatorii se pot bucura și de sortimente de mititei care au reușit să se facă mai cunoscute, și anume Micii de Obor, Micii de Lehliu Gară, Micii de Medgidia, Micii La Iordache, Micii de la Cocoșatu’, Micii de Codlea și Micii de Sulina.
Preparate asemănătoare cu mititeii se găsesc și la sârbi și la bulgari, însă rețeta românească este cea care va trece granițele României, pentru a ajunge în toate țările din Uniunea Europeană.
Pentru Timișoreana, exportul de mititei românești în Uniunea Europeană reprezintă încă o modalitate prin care românii vor avea acces la produsele și rețetele tradiționale care le amintesc cel mai mult de casă. Timișoreana este deja unul dintre ele, românii din Italia și Spania se bucură acolo, departe de casă, de berea românească cu cea mai îndelungată tradiție din România, iar acum își vor putea completa meniul de produse tradiționale românești și cu celebrii mititei”, declară Mihai Bârsan, Vice President Marketing Ursus Breweries România.
Cei care se vor bucura cel mai mult de acest eveniment sunt românii care s-au mutat de mult pe meleaguri străine și care, poate, își doresc de ani mulți să guste mai des aceste bucate tradiționale, alături de o Timișoreana rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise