Timișoreana susține tradiția mititeilor românești și sărbătorește intrarea acestora în patrimoniul gastronomic european

Incepând de ieri, 25 iunie, mititeii românești sunt exportați către toate țările din Uniunea Europeană. Timișoreana, berea românească cu cea mai lungă istorie, susține cu mândrie tradițiile românești. Mititeii sunt o parte importantă din arta culinară națională, iar decizia de acceptare de către Uniunea Europeană și exportare a rețetei tradiționale în spatiul comunitar este un motiv de bucurie, care trebuie sărbătorit alături de o bere rece.   

Timișoreana susține tradiția mititeilor românești și sărbătorește intrarea acestora în patrimoniul gastronomic european

Încă de când au apărut pe tărâmul românesc, mititeii au fost serviți întotdeauna alături de o bere savuroasă. Nenumărate povești legate de originea acestor bucate au fost spuse de-a lungul timpului, însă preferata noastră este cea de la 1902. Se spune că într-o zi, pe ulița Covaci din București, un cârciumar a rămas fără înveliș pentru cârnați, așa că a așezat carnea tocată, în bucăți mai mici, direct pe grătar. Noul preparat a fost atât de apreciat, încât restaurantul a devenit celebru, iar mititeii au intrat în istorie.
În România, consumatorii se pot bucura și de sortimente de mititei care au reușit să se facă mai cunoscute, și anume Micii de Obor, Micii de Lehliu Gară, Micii de Medgidia, Micii La Iordache, Micii de la Cocoșatu’, Micii de Codlea și Micii de Sulina.
Preparate asemănătoare cu mititeii se găsesc și la sârbi și la bulgari, însă rețeta românească este cea care va trece granițele României, pentru a ajunge în toate țările din Uniunea Europeană.
Pentru Timișoreana, exportul de mititei românești în Uniunea Europeană reprezintă încă o modalitate prin care românii vor avea acces la produsele și rețetele tradiționale care le amintesc cel mai mult de casă. Timișoreana este deja unul dintre ele, românii din Italia și Spania se bucură acolo, departe de casă, de berea românească cu cea mai îndelungată tradiție din România, iar acum își vor putea completa meniul de produse tradiționale românești și cu celebrii mititei”, declară Mihai Bârsan, Vice President Marketing Ursus Breweries România.
Cei care se vor bucura cel mai mult de acest eveniment sunt românii care s-au mutat de mult pe meleaguri străine și care, poate, își doresc de ani mulți să guste mai des aceste bucate tradiționale, alături de o Timișoreana rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise