Toamna in bucate: Nectarul de pere, rasfatul dulce din camara ta

Camara ta a inceput sa fie deja doldora de sticle si borcane pline cu muraturi, dulceturi, compoturi, zacusca si alte conserve delicioase care iti vor tine de "cald" in zilele geroase de iarna. Pastreaza insa un coltisor special pentru ceea ce va deveni un rasfat savuros, dulce si parfumat printre conservele de sezon: nectarul din pere!

Toamna in bucate: Nectarul de pere, rasfatul dulce din camara ta

Ingrediente:

3 kg pere coapte bine

3.6 l apa

1.8 kg zahar

Mod de preparare:

Curata perele, scoate-le samburii, apoi transforma-le in piure. Pentru a economisi timp si efort in pasarea fructelor, apeleaza la cel mai bun ajutor de bucatar - mixerul vertical Infiny Force de la Tefal. Mixerul vertical cu tehnologia de inalta performanta ActivFlow, cu patru cutite rezistente, din otel inoxidabil, este ajutorul ideal in pasarea fructelor si legumelor.

Dupa ce ai mixat chiar si bucatile mai tari, si ai obtinut un piureul perfect din pere, multumita tehnologiei cu cele patru cutite dispuse ingenios, amesteca apa cu zaharul intr-o oala si pune-o pe foc. Toarna piureul de pere in siropul obtinut si lasa totul sa fiarba inca 10 minute, amestecand, din cand in cand, cu spatula speciala Bienvenue de la Tefal.

Strecoara nectarul printr-o sita, apoi pune-l in sticle bine spalate in prealabil. Inchide-le ermetic (cu capace sau celofan), apoi pune-le la fiert, la bain marie, aproximativ doua ore. Pasteurizarea este procesul care ajuta nectarul sa se conserve bine peste iarna. Raceste sticlele si asaza-le tantose in cel mai special loc din camara cu conserve de toamna.

Infiny Force, pret recomandat: 369 de lei

Spatula Bienvenue, pret recomandat: 10 lei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor