Toamna in bucate: Nectarul de pere, rasfatul dulce din camara ta

Camara ta a inceput sa fie deja doldora de sticle si borcane pline cu muraturi, dulceturi, compoturi, zacusca si alte conserve delicioase care iti vor tine de "cald" in zilele geroase de iarna. Pastreaza insa un coltisor special pentru ceea ce va deveni un rasfat savuros, dulce si parfumat printre conservele de sezon: nectarul din pere!

Toamna in bucate: Nectarul de pere, rasfatul dulce din camara ta

Ingrediente:

3 kg pere coapte bine

3.6 l apa

1.8 kg zahar

Mod de preparare:

Curata perele, scoate-le samburii, apoi transforma-le in piure. Pentru a economisi timp si efort in pasarea fructelor, apeleaza la cel mai bun ajutor de bucatar - mixerul vertical Infiny Force de la Tefal. Mixerul vertical cu tehnologia de inalta performanta ActivFlow, cu patru cutite rezistente, din otel inoxidabil, este ajutorul ideal in pasarea fructelor si legumelor.

Dupa ce ai mixat chiar si bucatile mai tari, si ai obtinut un piureul perfect din pere, multumita tehnologiei cu cele patru cutite dispuse ingenios, amesteca apa cu zaharul intr-o oala si pune-o pe foc. Toarna piureul de pere in siropul obtinut si lasa totul sa fiarba inca 10 minute, amestecand, din cand in cand, cu spatula speciala Bienvenue de la Tefal.

Strecoara nectarul printr-o sita, apoi pune-l in sticle bine spalate in prealabil. Inchide-le ermetic (cu capace sau celofan), apoi pune-le la fiert, la bain marie, aproximativ doua ore. Pasteurizarea este procesul care ajuta nectarul sa se conserve bine peste iarna. Raceste sticlele si asaza-le tantose in cel mai special loc din camara cu conserve de toamna.

Infiny Force, pret recomandat: 369 de lei

Spatula Bienvenue, pret recomandat: 10 lei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise