Weekend-ul acesta, Delta Dunarii se mută în Bucureşti!

Sâmbătă, 13 septembrie, ora 10.00, se dă startul Festivalului Deltei, ce aduce Delta Dunării în Bucureşti cu tot ce are mai preţios: tradiţii, oameni şi preparate tradiţionale din peşte: grătar de fitofag, somn sau macrou şi frigărui de somn, ciorbă de crap, chifteluțele de pește din caras și fitofag cu garnitură (cartofi și salată de varză), salată de icre de crap de Dunăre sau saramură de sincer. Dulcele gust al Dobrogei va fi adus printre bucureşteni de câştigătoarea Festivalului Borşului de Peşte al Deltei Dunării, care vine la Festivalul Deltei pentru a încânta vizitatorii cu măiestria ei în a prepara vestita ciorbă de peşte. 

Weekend-ul acesta, Delta Dunarii se mută în Bucureşti!

Pe lângă decorul tradițional, cu stuf, bărci, rogojini și elementele de pescuit, organizatorii festivalului vor crea şi un muzeu în care vor fi expuse fotografii din Deltă, imagini istorice sau suveniruri. Nu vor lipsi surprizele sau muzica tradiţională într-o atmosferă pentru întreaga familie.

Festivalul Deltei, la care va fi prezent și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, se încheie duminică, 14 septembrie, ora 22.00, iar intrarea este gratuită. Evenimentul este o oportunitate unică de a cunoaşte îndeaproape Delta Dunării şi o încercare de a intensifica turismul în această zonă, cu scopul redescoperirii şi protejării celei mai bine conservate Delte a Europei. La ediţia precedentă a festivalului, peste 2.000 de oameni s-au arătat încântaţi de iniţiativă şi de această zonă încă neexplorată turistic la capacitate maximă.
Intrarea este gratuită.
 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise