Sâmbătă, 13 septembrie, ora 10.00, se dă startul Festivalului Deltei, ce aduce Delta Dunării în Bucureşti cu tot ce are mai preţios: tradiţii, oameni şi preparate tradiţionale din peşte: grătar de fitofag, somn sau macrou şi frigărui de somn, ciorbă de crap, chifteluțele de pește din caras și fitofag cu garnitură (cartofi și salată de varză), salată de icre de crap de Dunăre sau saramură de sincer.

Dulcele gust al Dobrogei va fi adus printre bucureşteni de câştigătoarea Festivalului Borşului de Peşte al Deltei Dunării, care vine la Festivalul Deltei pentru a încânta vizitatorii cu măiestria ei în a prepara vestita ciorbă de peşte. 

Pe lângă decorul tradițional, cu stuf, bărci, rogojini și elementele de pescuit, organizatorii festivalului vor crea şi un muzeu în care vor fi expuse fotografii din Deltă, imagini istorice sau suveniruri. Nu vor lipsi surprizele sau muzica tradiţională într-o atmosferă pentru întreaga familie.
 
Festivalul Deltei, la care va fi prezent și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, se încheie duminică, 14 septembrie, ora 22.00, iar intrarea este gratuită. Evenimentul este o oportunitate unică de a cunoaşte îndeaproape Delta Dunării şi o încercare de a intensifica turismul în această zonă, cu scopul redescoperirii şi protejării celei mai bine conservate Delte a Europei. La ediţia precedentă a festivalului, peste 2.000 de oameni s-au arătat încântaţi de iniţiativă şi de această zonă încă neexplorată turistic la capacitate maximă.
 
Intrarea este gratuită.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii