Traditii si obiceiuri identificate si promovate in cadrul campaniei de comunicare online ”Cultura si tainele painii”, derulate de Russenart Communications si Gold Maya. Una dintre cele mai importante sarbatori a toamnei – Ziua Crucii, la 14 septembrie – se inscrie in sirul obiceiurilor si datinilor. Toamna pentru tarani, incepea la 14 septembrie, de Ziua Crucii In unele zone sarbatoarea este cunoscuta sub denumirea de Ziua Crucii in timp ce in alte zone etnofolclorice ale tarii mai poarta denumirile de Carstovul Viilor, Ziua Sarpelui si Inaltarea Sfintei Cruci. In aceasta zi, taranii din satele noastre se abtineau de la consumul unor alimente care aveau simbolul crucii pe ele precum ar fi: ceapa, usturoiul, nuca si pestele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii