Luna mai: primavara, verdeata, flori, copaci infloriti si nu in ultimul rand soare si multa caldura. Ce poate fi mai placut in acest peisaj, daca nu o iesire la iarba verde?
Dar, pentru ca iesirea sa fie pe masura si picnicul plin de savori, optati pentru pregatirea preparatelor culinare inainte de a pleca de acasa. Aveti nevoie de un aperitiv racoritor, un fel principal delicios si un desert nemaipomenit.
Iata cateva retete pentru cele trei feluri recomandate de Gustos.ro
Pachetele de ardei si feta
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
4 ardei rosii
o ceapa rosie
4 dovlecei
16 masline negre mici
16 rosii cherry
200 gr feta
ulei de masline
2 linguri de busuioc
Mod de preparare:
Ceapa curatata si taiata in sferturi se amesteca cu dovleceii feliati, rosiile cherry si maslinele negre. Deasupra se taie bucatele branza feta si se adauga busuiocul. Se stropeste cu ulei de masline si se asezoneaza. Ardeii se taie in jumatate si se curata de seminte dupa care se umplu cu acest amestec. Apoi, fiecare ardei se infasoara in folie. Se aranjeaza pe o tava si se aseaza in cuptorul incins pana cand se inmoaie ardeii.
Minifrittate cu prosciutto si sparanghel
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
12 felii de prosciutto
1 lingura ulei de masline
1 ceapa tocata
125 gr varfuri de sparanghel
6 oua
100 ml lapte
85 gr parmezan
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o tava de 12 briose si se captuseste fiecare forma cu o felie de prosciutto. Se incinge uleiul intr-o tigaie mica si se caleste ceapa 5 minute pana se inmoaie. Intre timp, se rup varfurile tulpinilor de sparanghel. Tulpinile se feliaza fin si peste ele se adauga ceapa inmuiata. Se calesc 2-3 minute dupa care se ia tigaia de pe foc si se lasa continutul la racit.
Se bat ouale, laptele si trei sferturi de parmezan. Se toarna cate putin din amestecul de ceapa in fiecare forma de briosa. Se adauga amestecul de oua, apoi se orneaza cu varfurile de sparanghel. Se presara restul de parmezan si se coace pentru 18-20 de minute pana se leaga. Se lasa la racit pentru cateva minute, apoi se scot frittatele din forma si se mananca reci sau calde. Pentru picnic se racesc, apoi se pun inapoi in forma de briose pentru a fi transportate mai usor.
Tarta cu fructe de padure
Timp de preparare: 35 de minute
Ingrediente:
200 gr amestec de fructe uscate (deshidratate)
1 pachet de foietaj (375 gr)
200 gr martipan ras
3 linguri gem de caise
coaja si sucul de la o portocala mica
Mod de preparare:
Se amesteca fructele, coaja si sucul de portocala intr-un bol. Se desface foietajul pe o hartie pentru copt. Se traseaza cu un cutit o margine de 2 cm de la capetele foii, se unge interiorul cu gem si se pune la rece pentru 10 minute. Cuptorul se incinge la 220 de grade. Se scurge mixul de fructe si se adauga martipanul. Se adauga amestecul rezultat peste gem. Se lasa la cuptor 20 de minute pana cand aluatul se rumeneste.
Asadar, cu putin efort si imaginatie veti pregati o masa sanatoasa, usoara si deosebit de gustoasa pentru picnicul la iarba verde.
Retetele au fost date, asa ca nu va mai ramane decat sa iesiti la picnic. Iesiti, da?
Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasaCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii