Reteta de azi este cum nu se poate mai potrivita zilelor caniculare de vara, iar pentru iubitorii de halva, de ce nu, un rasfat racoros.

Ingrediente:
pentru bezea :
2 albusuri reci 
100g zahar
un pic de sare
pentru inghetata
2galbenusuri +1 ou
2 linguri amidon de porumb
500 ml lapte
4 linguri zahar
esenta de vanilie
 
250 ml smantana pentru frisca
2 linguri de zahar
2 linguri pasta tahini bruta
150g halva de susan
120g visine
 
Albusurile se bat impreuna cu zaharul si sarea, 7-10 minute la viteza maxima pana obtinem o spuma luciosa si atat de tare incat intorcand castronul nu va curge.
Se pune spuma de albus in posh si pe hartie de copt cu varful dorit vom face bezelele de marimea dorita- eu le-am facut micute.
Se coc/usuca in cuptorul preincalzit la 120 grade Celsius timp de 2 ore.
 
Intr-o cratita amestecam amidonul cu galbenusurile si oul. Adaugam zaharul si vanilie si turnand in fir subtire laptele subtiem amestecul. Fierbem la foc mic, amestecand tot timpul , pana amestecul incepe sa se coaguleze si sa capete consistenta unei budinci. O lasam sa se raceasca.
 
Separat , batem smantana pentru frisca cu zaharul pana obtinem frisca. Adaugaqm cele doua linguri de tahini bruta si budinca racita si cu ajutorul mixerului omogenizam. Intr-o tava mica de cozonac acoperita cu film alimentar turnam o parte din compozitie, presaram halva, visine si bezele si mai turnam putina compozitie. repetam operatia. Tava o acoperim cu film alimentar si o punem in congelator pentru cateva ore, pana ingheata. Se scoate din congelator cu 5 minute inainte de a fi servita. Se orneaza dupa preferinta.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Furnicuta Boscodina. 

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Grunberg Marie-Helene, 30 iulie 2013

    Mare atentie la Thina ce o cumparati, sa nu contina substante chimice periculoase! Nu este gluma, si thina trebuie sa fie din susan integral , pentru a contine cantitatea maxuma de Calciu si Fier. Daca la voi se gaseste Thina naturala a firmei" HaNasih" Israeliana, este cea mai buna si curata! Pofta buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Un deliciu. Am salvat reteta...