Inghetata cu halva, visine si bezele

Reteta de azi este cum nu se poate mai potrivita zilelor caniculare de vara, iar pentru iubitorii de halva, de ce nu, un rasfat racoros.

Inghetata cu halva, visine si bezele

Ingrediente:
pentru bezea :
2 albusuri reci
100g zahar
un pic de sare
pentru inghetata
2galbenusuri +1 ou
2 linguri amidon de porumb
500 ml lapte
4 linguri zahar
esenta de vanilie
 
250 ml smantana pentru frisca
2 linguri de zahar
2 linguri pasta tahini bruta
150g halva de susan
120g visine
 
Albusurile se bat impreuna cu zaharul si sarea, 7-10 minute la viteza maxima pana obtinem o spuma luciosa si atat de tare incat intorcand castronul nu va curge.
Se pune spuma de albus in posh si pe hartie de copt cu varful dorit vom face bezelele de marimea dorita- eu le-am facut micute.
Se coc/usuca in cuptorul preincalzit la 120 grade Celsius timp de 2 ore.
 
Intr-o cratita amestecam amidonul cu galbenusurile si oul. Adaugam zaharul si vanilie si turnand in fir subtire laptele subtiem amestecul. Fierbem la foc mic, amestecand tot timpul , pana amestecul incepe sa se coaguleze si sa capete consistenta unei budinci. O lasam sa se raceasca.
 
Separat , batem smantana pentru frisca cu zaharul pana obtinem frisca. Adaugaqm cele doua linguri de tahini bruta si budinca racita si cu ajutorul mixerului omogenizam. Intr-o tava mica de cozonac acoperita cu film alimentar turnam o parte din compozitie, presaram halva, visine si bezele si mai turnam putina compozitie. repetam operatia. Tava o acoperim cu film alimentar si o punem in congelator pentru cateva ore, pana ingheata. Se scoate din congelator cu 5 minute inainte de a fi servita. Se orneaza dupa preferinta.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Furnicuta Boscodina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise