Poate fi un preparat dragut pentru mesele cu prietenii, dar si gustarea pentru drumetie.

Ingrediente:
500g ficat de pui
1 lingura pesto
1 ceapa 
4 catei de usturoi
200g varza acra taiata fidea
1 ou
o bagheta lunga
condimente uscate: busuioc, cimbru, oregano
putin ulei
sare, piper

Mod de preparat:
Calim ceapa si usturoiul taiate marunt. Adaugam ficatul de pui si-l lasam putin sa se prajeasca. Turnam apa (aproximativ o cana- depinde insa de marimea tigaii), adaugam condimentele uscate, acoperim cu un capac si lasa sa fiarba 15-20 de minute. 
 
In acest timp se evapora tot lichidul. Lasam ficatul sa sa raceasca - sa ajunga la temperatura camerei. Adaugam lingura de pesto , varza acra si oul , potrivim de sare si piper si amestecam (daca doriti puteti inlocui varza acra cu spanac).
 
Bagheta o taiem pe jumatate in lungime si daca e nevoie scoatem miezul. Punem inauntru umplutura de ficat cu varza si prindem cu scobitori. Coacem sandwichurile in cuptorul preincalzit la 210 grade Celsius, 15-20 de minute.
 
Se taie bucatele, se scot scobitorile si poate fi servit simplu sau alaturi de sosuri. Poate fi servit atat cald cat  si rece.

Descopera si alte retete delicioase pe blogul Furnicuta Boscodina.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • boscodina

    furnicuta boscodina (Maestru bucatar) , 01 octombrie 2012

    Salut, Ma bucur ca ti-am dat o idee si sper sa iti si placa. Chiar daca pui capacul lichidul se evapora, sau cel putin la mine se evapora - capacele au 1-2 gauri pentru a iesi aburii. Chestia cu miezu depinde de bagheta, nu de mine ca sunt nehotarata :) daca e una cu miez moale aerat ,e de ajuns sa il apesi putin si se complima bine, daca e una cu miez ca de paine de tara , atunci trebuie scos pentru a face loc umpluturii. Sper sa fie clarificatoare explicatiile si reteta sa te cucereasca :)

  • Fara foto

    Gg (Bucatar) , 14 septembrie 2012

    Am doar doua nelamuriri: 1. Daca pui capacul cum se ''evapora tot lichidul'' in 15-20 minute?Si ficatul lasa lichid, nu gluma! 2. Cum adica scoatem miezul baghetei '' daca e nevoie''?Daca nu-l scoatem nu cumva nu mai avem unde pune umplutura? Una peste alta, e o idee buna si o s-o incerc!