Tort racoros de vara

Am pregatit pentru voi un tort racoros, in ton cu luna Tutti Frutti.

Tort racoros de vara

Ingrediente:
3 foi de pandispan (cumparat sau pregatit dupa reteta preferata, eu am folosit foi cumparate)
pentru prima crema:
250g smanatana pentru frisca
1/2 plic budinca de vanilie - instant
250g mascarpone
4 linguri zahar
a doua crema:
250g zmeura
250g smantana pentru frisca
3 linguri zahar
1/2 plic budinca de vanilie instant
pentru ornat
bezele
ciocolata
gem de zmeura pentru tort - aproximativ 200g

Mod de preparare:

Pentru prima crema, punem impreuna ingredientele intr-un castron, cu ajutorul mixerului, la viteza mare le batem pana vom obtine o crema.
Pentru a doua crema: zmeura o facem piure in robotul de bucatarie. Adaugam restul ingredientelor si cu ajutorul mixerului batem pana obtinem o crema aerata.

Asamblarea tortului: asezam primul foaie de blat pe farfurie/ platou , peste vom pune prima crema. acoperim cu a doua foaie, pe care o vom unge cu gemul de zmeura. Adaugam a treia foaie de blat peste care vom pune crema cu zmeura. Ornam cu bezele si ciocolata rasa si punem tortul in frigider cel putin 3 ore inainte de servire.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Furnicuta Boscodina.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi