Gnocchi cu branza de vaci

Una dintre cele mai gustoase paste proapete sunt acesti gnocchi, minunati alaturi de o mancarica cu sos. Cel mai raspandit e aluatul pe baza de cartofi, insa cel pe care vi-l propun azi, cu branza de vaci, e cel putin la fel de gustos, dar (mie mi se pare) mai usor de facut.

Gnocchi cu branza de vaci

Ingrediente:

500 de grame de branza proaspta de vaci

1 lingurita rasa de sare

1 ou mare

130 de grame de gris

3-4 linguri de faina (in functie de cat de bine stoarsa de zer este branza folosita)

- // -

faina in plus pentru presarat planul de lucru

1 oala de cel putin 4 litri cu apa clocotita pentru fiert

1 lingura de sare

2 linguri de ulei de masline

unt topit (sau ulei de masline) pentru stropit gnocchi fierti

Preparare:

Branza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol:

Se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios:

Se da aluatul la rece pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui timp, planul de lucru se presara cu faina, se rup bucati din aluat care se modeleaza in suluri de aproximativ 1,5 cm. diametru, din care se taie felii de ~ 1 cm. grosime:

Apa se pune la fiert, cand fierbe se adauga sarea si 2 linguri de ulei de masline.

Fiecare bucatica de aluat taiata se trece peste dintii unei furculite intoarsa invers, obtinandu-se modelul caracteristic gnocchilor:

Se pun la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei, toti deodata, amestecand de 2-3 ori in oala imediat dupa ce s-au adaugat gnocchi. Vor fi gata foarte repede, practic in momentul in care se ridica la suprafata sunt deja fierti:

Se scurg de apa si se stropesc cu 2-3 linguri de unt topit (sau ulei de masline), pastrandu-se fierbinti pana in momentul servirii:

Sunt absolut deliciosi, eu cu greu ma abtin sa nu ii mananc goi :P ! Desigur, langa o mancare cu sos sunt cu adevarat pusi in valoare.

Gasiti si alte retete delicioase pe blogul Laurei Laurentiu.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura