Una dintre cele mai gustoase paste proapete sunt acesti gnocchi, minunati alaturi de o mancarica cu sos. Cel mai raspandit e aluatul pe baza de cartofi, insa cel pe care vi-l propun azi, cu branza de vaci, e cel putin la fel de gustos, dar (mie mi se pare) mai usor de facut.


Ingrediente:

500 de grame de branza proaspta de vaci
1 lingurita rasa de sare
1 ou mare
130 de grame de gris
3-4 linguri de faina (in functie de cat de bine stoarsa de zer este branza folosita)

- // -

faina in plus pentru presarat planul de lucru
1 oala de cel putin 4 litri cu apa clocotita pentru fiert
1 lingura de sare
2 linguri de ulei de masline
unt topit (sau ulei de masline) pentru stropit gnocchi fierti

Preparare:

Branza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol:



Se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios:



Se da aluatul la rece pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui timp, planul de lucru se presara cu faina, se rup bucati din aluat care se modeleaza in suluri de aproximativ 1,5 cm. diametru, din care se taie felii de ~ 1 cm. grosime:



Apa se pune la fiert, cand fierbe se adauga sarea si 2 linguri de ulei de masline.

Fiecare bucatica de aluat taiata se trece peste dintii unei furculite intoarsa invers, obtinandu-se modelul caracteristic gnocchilor:



Se pun la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei, toti deodata, amestecand de 2-3 ori in oala imediat dupa ce s-au adaugat gnocchi. Vor fi gata foarte repede, practic in momentul in care se ridica la suprafata sunt deja fierti:



Se scurg de apa si se stropesc cu 2-3 linguri de unt topit (sau ulei de masline), pastrandu-se fierbinti pana in momentul servirii:

Sunt absolut deliciosi, eu cu greu ma abtin sa nu ii mananc goi :P ! Desigur, langa o mancare cu sos sunt cu adevarat pusi in valoare.

Gasiti si alte retete delicioase pe blogul Laurei Laurentiu.


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2010

    Si eu pregatesc la fel papansii,este o reteta foarte buna !

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Delicios! Uneori ma "mobilizez" ...cu drag... si pun un dispozitiv folosit pentru biscuiti spritati la masina de tocat carne si trec aluatul prin acest dipozitv, care are trei modele diferite. De obicei fac portie dubla, 2 aluaturi, in unul pun zahar - pentru desert, iar in altul pun sare, pentru felul doi.

  • Fara foto

    ciociosan (Bucatar) , 29 octombrie 2010

    ASta este exact reteta de la papanasii fierti, doar numele si forma este schimbat.....exact asa fac eu papanasii fierti