Va propun o reteta care va incanta una din multe zilele cu dezlegare la peste din aceasta perioada. E o reteta foarte usor de facut, dar foarte gustoasa, o adevarata incantare pentru papilele gustative dar si pentru ochi, ridicandu-se la nivelul exigentelor oricarui gurmand.

Ingrediente:
(pentru 4 persoane)

4 bucati de file de somon, cu tot cu piele, de aproximativ 160-180 de grame fiecare
1 lingurita de marar uscat
1 lingurita de cimbru uscat
1 lingurita de sare
2 linguri de capere conservate, scurse de lichid
1 varf de cutit de chimion macinat
1 varf de cutit de coriandru macinat
1 varf de cutit de piper macinat
2 catei mari de usturoi
coaja de lamaie dupa gust
60 de ml. de ulei de masline extravirgin
zeama de la 1 lamaie mare sau 2 mai mici

Preparare:

Se toaca usturoiul marunt, se toaca si caperele (doar cat sa nu fie toate intregi), se amesteca cu sarea, piperul, chimionul si coriandrul macinat, coaja rasa de lamaie si sarea. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul de masline. Se agita bine sosul.

Se asaza fileurile de somon intr-un vas si se toarna sosul deasupra lor, intorcandu-le pe toate partile.



Se acopera vasul cu un capac sau o folie si se da la frigider pentru 2 ore.

Dupa trecerea acestui timp, se incinge bine o tigaie neaderenta si se asaza fileurile de somon, cu pielea in jos.



Dupa 4 minute se intoarce somonul.



Se tine in tigaie inca 4-6 minute, depinde de grosimea fileurilor, pana este bine facut si rumenit frumos, dupa care se scot si se pastreaza la cald, acoperite, pana in momentul servirii.

Se servesc alaturi de garnitura preferata (eu am ales dovleceii mei crocanti la cuptor si ma felicit pentru asta!), acoperind fileurile cu sosul de capere ramas.



Gasiti si alte retete delicioase pe blogul Laurei Laurentiu.


Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Stefan Crivat, 05 noiembrie 2014

    Bun pentru legare de peste !

  • Fara foto

    Laurian Herlea, 03 aprilie 2014

    Bun pt.deslegare la peste(si nu numai...)