Taitei de casa de post

Va propun azi o reteta de paste de casa foarte simple dar foarte gustoase, niste taitei de post cu cartofi. Eu i-am servit cu varza calita, dar sunt la fel de buni cu o tocanita de ciuperci, de exemplu, sau chiar si dulci, cu mac sau cu nuca si zahar.

Taitei de casa de post

De obicei nu masor nimic cand fac acesti taitei, dar acum am cantarit totul, pentru a va pune la dispozitie o reteta cat mai exacta, asadar am folosit:

Ingrediente:(pentru 4 portii sanatoase :P )

340 de grame de cartofi fierti in, coaja apoi curatati

264 de grame de faina, din care 1/2 de grau dur si 1/2 faina obisnuita, daca folositi numai faina obisnuita o sa va intre mai multa, probabil in jur de 300 de grame

1 lingurita rasa de sare

Preparare:

Cartofii se fierb in coaja, se las asa se raceasca si se decojesc apoi se cantaresc. In imaginea de mai jos sunt 4 cartofi cantarind peste 500 de grame, mi s-a parut cam mult si am renuntat sa mai folosesc unul din ei, ramanand 340 de grame.

Cartofii se zdrobesc fin, se poate folosi chiar robotul (eu i-am dat la blender), rezultand un pireu elastic si lipicios, nu prea placut pentru mancat, dar foarte potrivit pentru a-l folosi la paste.

Pe planul de lucru se pun faina si sarea, apoi cartofii zdrobiti.

Se incepe sa se framante, adaugand faina pana cand se obtine un aluat ferm, elastic si nelipicios.

Aluatul meu cantareste 604 grame, rezulta ca am folosit 264 de grame de faina, adaugata cate o lingura, succesiv de grau dur si obisnuita.

Pe planul de lucru presarat cu faina se intinde aluatul in foaie cat mai subtire (cam 1-2 mm.)

Se pune la fiert o oala marisoara cu apa (taiteii si orice paste au nevoie de multa apa pentru a fierbe, eu am folosit o oala de 5 litri). Daca puneti sarea de la inceput, apa va fierbe mai greu, puncutl de fierbere al apei sarate este mai sus de 100 de grade Celsius. Eu adaug, deci, sarea dupa ce apa da in clocot.

Pana ce apa fierbe, se taie taiteii dupa plac, cu o rola pentru paste (si taietorul de pizza e foarte bun).

Taiteii vor fi gata foarte repede, dupa ce se ridica la suprafata se mai dau doar intr-un clocot.

Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel: o reteta simpla si gustoasa. Descopera cum sa prepari cartofi crocanti,...

Cartofi noi la cuptor cu usturoi si patrunjel, reteta simpla si foarte gustoasa
Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa

Descopera reteta rapida de limonada cu capsuni, perfecta pentru zilele calduroase. Racoritoare si delicioasa, aceasta bautura...

Reteta de limonada cu capsuni - rapida, racoritoare, delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise