Buna ziua si bine v-am gasit. Eu sunt Brindusa si de acum ma veti gasi si aici, pe gustos.ro.
Retetele pe care o sa vi le propun saptamana de saptamana sunt facute in bucataria mea, apoi supuse unui juriu extreme de critic format din familie si prieteni.


Adevarul e ca i-am invatat numai cu lucruri bune si in ultima vreme si-au cam luat nasul la purtare: “Maine sa faci mancare indiana, ca de cea chinezeasca si italiana m-am saturat” 
Uite ca n-am facut mancare Indiana, ci niste biscuit asa de draguti, ca te indragostesti de ei de cum ii vezi. Si, daca ii si gusti, sigur nu ii mai poti lasa deoparte.
Dar sa vedem de ce avem nevoie.

Ingrediente:
300 g faina pentru prajituri
150 g zahar pudra
50 g zahar tos
un praf de sare
150 g unt rece
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri cacao neagra
1 lingura esenta de vanilie naturala
cateva linguri de lapte rece
2 pachete ornamente mici colorate, pentru ornat

Mod de preparare:
Amesteca foarte bine faina, zaharul pudra, zaharul tos, sarea, praful de copt.

Adauga untul si amesteca cu varful degetelor, pana ce se formeaza un amestec asemanator firimiturilor de paine. Poti face acest lucru si cu ajutorul robotului de bucatarie.

Adauga esenta de vanilie si o lingura de lapte. Amesteca usor. Daca nu se formeaza o coca, mai adauga cate o lingura de lapte, pana ce aluatul se leaga.
Imparte aluatul in doua. O jumatate inveleste-o in folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora. Cealalta jumatate amestec-o cu cacaoa. Daca e necesar sa se lege, poti sa mai adaugi cate o lingura de lapte. Inveleste coca in folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora.

Scoate coca alba din frigider si intinde-o sub forma unui dreptunghi, intre doua bucati de hartie de pergament. Asta ca sa nu se lipeasca de sucitor. Foaia trebuie sa fie destul de subtire. Pune cu grija aluatul in frigider 20 minute.
Scoate coca neagra din frigider si repeta ce ai facut cu coca alba. Incearca s-o intinzi la aceleasi dimensiuni. Pune si acest aluat in frigider.

Scoate cele doua foi din frigider, cu grija sa nu se rupa. (le poti pune pe o tava mai mare). Scoate foile de copt de deasupra ambelor. Unge foaia alba cu putina apa (cu ajutorul unei pensule). Cu mare grija pune foaia neagra desupra foii albe, deasupra pune o foaie de copt si niveleaza usor cu sucitorul.  



Pune coca in frigider cam 20 minute. Cand o scoti din frigider pune-o cu foaia alba pe masa (ca sa nu te murdaresti cand o rulezi). Ruleaza coca cat de strans poti, de-a lungul latimii. 



Imprastie  ornamentele colorate pe foaia ce copt si invarte ruloul pe ele, apasand usor. 



Inveleste ruloul in folie de plastic si pune-l in frigider 30 minute. Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune foaie de copt intr-o tava.
Scoate cilindrul din frigider si, cu un cutit bine ascutit, taie felii de 1/2 cm latime. 



Pune-le in tava si coace-le cam 10- 15 minute.

Nu trebuie sa fie tari cand le scoti din cuptor, pentru ca ele se intaresc cand se racesc.

Mai multe retete de suflet gasiti pe blogul Brindusei Scheaua.



Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Sezor Rusnacu, 12 septembrie 2014

    tentant .aspectos ,dar mult zahar

  • Fara foto

    Gerry, 21 iunie 2013

    Dragelor,daca am inteles bine ,foaia de copt are rolul de a nu permite sucitorului sa se lipeasca de foile de aluat. Eu nu folosesc foaie de copt ,doar ung sucitorul cu putin ulei sa nu se lipeasca de aluat,si fac deseori acesti super biscuiti dupa o reteta asemanatoare doar ca rulez foile de aluat impreuna [cea alba si cea neagra] si pun ruloul obtinut 30 minute la rece,apoi il tai rondele si le coc .Sunt minunati,langa o cafea un ceai sau o cupa cu inghetata. S-aveti spor la bucatarit si pofta buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    O bunatate...

  • brindusa

    brindusa (Chef de cuisine) , 15 august 2011

    Onesta, am mai citit o data reteta si nu lipseste nimic. Dupa ce ai pus foaia neagra peste cea alba si le-ai lipit usor, rulezi strans. Nu se pune nimic in interior. Sper ca acum sa fie mai clara reteta. Daca mai ai nelamuriri, te rog sa ma intrebi.

  • Fara foto

    Ahava (Bucatar) , 14 august 2011

    Intr-adevar, Onesta are dreptate, nu stiu daca lipseste "ceva" din categoria ingredientelor dar sigur ar mai trebui unele lamuriri; la un moment dat spui:"Scoate cele doua foi din frigider, cu grija sa nu se rupa. (le poti pune pe o tava mai mare)".E clar ca e vorba de foaia alba si foaia neagra dar in continuare ai adaugat "Scoate foile de copt de deasupra ambelor. Unge foaia alba cu putina apa (cu ajutorul unei pensule). Cu mare grija pune foaia neagra desupra foii albe, deasupra pune o foaie de copt si niveleaza usor cu sucitorul." Ce-i cu aceasta foaie de copt care trebuie scoasa de deasupra ambelor si apoi se pune deasupra ??????

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 13 august 2011

    Minunati biscuitii-si eu am postat asa o reteta numai ca nu le-am adaugat bombonele.

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 12 august 2011

    Intr-adevar sint deliciosi acesti biscuiti, de look nu mai vorbim, ca arata foarte bine :) Si eu ii fac exact la fel, cu unt sau margarina, si de fiecare data ai mei sint incantati de rezultat. Multumesc de ideea cu bombonele, fetitei mele ii vor placea mult :)

  • Fara foto

    ONESTA (Bucatar) , 12 august 2011

    Brandusa draga , acele foi le rulam asaaaaaa singure ??? Cred ca lipseste ceva din reteta , esentialul ; chiar daca Sidy iti spune ca-i usoara reteta , cred c-a citit-o printre randuri ... sau poate nu vad eu bine .......

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 august 2011

    Ce dragalasi sunt biscuitii.... merita testata reteta asta care e foarte simpla dar...delicioasa !