Bamele sunt legume mai putin cunoscute la noi. Asta poate pentru ca, daca nu sunt preparate corect, au o textura mucilaginoasa ( sunt baloase). Dar, daca le pregatiti  ca in reteta urmatoare, mancarea de bame va fi gustoasa si frageda. Daca nu aveti bame proaspete, puteti folosi bame conservate in suc de rosii.

Ingrediente pentru 4 portii:
1 kg de bame
6-8 rosii
2 cepe, tocate marunt
5 linguri ulei de masline
sare, piper dupa gust
4 linguri de otet



Cum se face:
Pune la fiert 1 litru de apa, cu 1 lingurita de sare.
Spala bamele si taie-le coditele. Cand apa a fiert, pune otetul si bamele. Lasa sa dea cateva clocote, pana ce bamele se inmoaie putin si-si schimba culoarea. Scuge bamele.



Taie rosiile cuburi mici, sau da-le prin blender sa le faci suc.
Intr-o  tigaie incalzeste uleiul si soteaza ceapa cu putina sare. Adauga bamele,rosiile si 1/2 lingurita de sare. 



Pune capacul si fierbe mancarea de bame la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat (cam 20 minute).

Pune sare si piper dupa gust. Serveste mancarea de bame calda.

Mai multe retete de suflet gasiti pe blogul Brindusei Scheaua.





Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Sanchez Raul, 30 iulie 2016

    Imi plac foarte mult ...o sa fac azi........

  • Fara foto

    Mia Mus, 17 aprilie 2016

    Reteta omite sa spuna in ce etapa adaugam otetul. Este in prima etapa, in apa pusa la clocotit, pentru a evita balosenia?

  • Fara foto

    Paul Romosan Masson, 09 ianuarie 2016

    Am primit nota mare din partea sotiei mele pentru reteta Dumneavoastra Multumesc, Mmmmm Am ggustat o felie de paine italiana dupa ce am pregatit ciupercile sote. Am intinerit cu 80 de ani , cand Mama gatea extraordinar. Pe vremea aceea nici prin gand sa-mi treaca, ca intr-o zi voi gati. Este inceputul. Va mai vizitez.

  • Fara foto

    DaNa Dani, 13 septembrie 2015

    Foarte gustoasa mancarea de bame facuta dupa aceasta reteta. Eu am inlocuit ceapa cu usturoiul. Yammyyy

  • Fara foto

    Ramona Ghetu, 18 aprilie 2015

    Eu zdrobesc vreo 10 catei de usturoi pe care ii calesc in ulei. Apoi adaug sucul de rosii. Las sa se iubeasca un pic , dupa care adaug bamele si iese o ...TRILOGIE . BAMELE NU PREA SE IMPACA CU CEAPAFAC CASA BUNA CU USTUROIUL

  • Fara foto

    Olimpia Costa, 05 ianuarie 2015

    Foarte gustos. Mama mea facea cand eram mici.

  • Fara foto

    Laura Plaianu, 17 august 2014

    Gusroase la servire am adaugat usturoi (un catel) dat razatoarea mica si amestecat cu o cescuta de su ce rosii.

  • Fara foto

    Fanel Dragan, 29 iulie 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Silvia Davideanu, 04 iulie 2014

    Adaugam si cativa catei de usturoi tocati marunt. ..

  • Fara foto

    Viviana Alexia, 17 iunie 2014

    annnn

  • Fara foto

    Nicolescu Valerica, 31 mai 2014

    Totdeauna mi-au placut bamele.....dar sant din ce in ce mai rare la piata noastra.

  • Fara foto

    Liana Radu, 31 mai 2014

    foarte gustos

  • Fara foto

    Sima Angela, 11 februarie 2014

    Usor de facut si foarte gustoase

  • Fara foto

    Veronica Ilinca, 06 septembrie 2013

    Am adaugat la final o lingurita de ardei iute, piper si un catel de usturoi, toate tocate marunt. Incercati daca va place putin picant, e super.

  • Fara foto

    Florea Elena, 06 septembrie 2013

    Vreau si euuuuuu...:)))))

  • Fara foto

    Doina Iliescu, 06 septembrie 2013

    Este o mincare preferata a mea inca din copilarie, chiar acum o pregatesc.

  • Fara foto

    Bianca, 31 august 2013

    M-am trezit ca am si eu bame in gradina si nu stiam ce e cu ele. Foarte utila reteta,si preparatul arata deosebit; am sa o incerc si eu zilele acestea.

  • Fara foto

    Ionica Mogos, 25 august 2013

    un ghiveci de legume adaugate si bame e o mancare sanatoasa si foarte sanatoasa.

  • Fara foto

    Pictor Viorel Ion, 17 august 2013

    am sa gatesc si eu asa sa vad.

  • Fara foto

    Popescu Sanda, 05 august 2013

    ff buna si sanatoasa.