Mancare de bame

Bamele sunt legume mai putin cunoscute la noi. Asta poate pentru ca, daca nu sunt preparate corect, au o textura mucilaginoasa ( sunt baloase). Dar, daca le pregatiti  ca in reteta urmatoare, mancarea de bame va fi gustoasa si frageda.

Mancare de bame

Daca nu aveti bame proaspete, puteti folosi bame conservate in suc de rosii.

Ingrediente pentru 4 portii:

1 kg de bame

6-8 rosii

2 cepe, tocate marunt

5 linguri ulei de masline

sare, piper dupa gust

4 linguri de otet

Cum se face:

Pune la fiert 1 litru de apa, cu 1 lingurita de sare.

Spala bamele si taie-le coditele. Cand apa a fiert, pune otetul si bamele. Lasa sa dea cateva clocote, pana ce bamele se inmoaie putin si-si schimba culoarea. Scuge bamele.

Taie rosiile cuburi mici, sau da-le prin blender sa le faci suc.

Intr-o tigaie incalzeste uleiul si soteaza ceapa cu putina sare. Adauga bamele,rosiile si 1/2 lingurita de sare.

Pune capacul si fierbe mancarea de bame la foc mic, pana ce legumele s-au inmuiat (cam 20 minute).

Pune sare si piper dupa gust. Serveste mancarea de bame calda.

Mai multe retete de suflet gasiti pe blogul Brindusei Scheaua.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine