Un chec aperitiv foarte bun, care poate fi un aperitiv la mesele festive din decembrie.
Pentru o tava de chec am folosit:
200 g faina
250 g branza dulce
5 oua
100 g cascaval
150 g mezel (muschi afumat)
100 g masline fara samburi, feliate
1 ardei rosu
1 bucata de praz
50 ml ulei de masline
1 pliculet praf de copt
1-2 crengute de cimbru uscat
sare, piper
Batem ouale cu sare si piper pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam branza dulce, faina, uleiul, cascavalul dat pe razatoare si praful de copt. Amestecam bine pana se omogenizeaza.
Taiem mezelul cubulete, la fel si ardeiul, iar prazul il taiem rondele. Le adaugam, impreuna cu cimbrul si maslinele, peste amestecul de oua cu branza si omogenizam.
Turnam compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei si coacem la 180 de grade pana se rumeneste, adica vreo 30 - 40 de minute.
Descopera si alte retete delicioase din Bucataria Furnicutilor.
Reteta de cartofi la cuptor. Cartofi la cuptor cu ulei de masline, sare, piper, condimente si ierburi aromatice. Reteta...
Cartofi la cuptorAmestecul de mirodenii se amesteca, se pun intr-o tava si se imprastie.
Cotlet de vitel cu piure de mazareO prajitura delicioasa, stiam ca asa va fi, inca de cand m-am gandit la aceasta combinatie care mie imi place tare mult.
Prajitura cu foi, crema de lamaie si jeleu de visineDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii