Un adevarat dezmat plin de ciocolata, pentru ca avem ciocolata si in blat, si in umplutura, si in topping. Combinatia dintre branza dulce si ciocolata este delicioasa, iar cheesecakeul este foarte cremos.

Ingrediente:

Pentru o forma cu peretii detasabili de 23cm avem nevoie de
220 g biscuiti cu cacao
120 g unt
2 pachete branza dulce (500 g)
200 g zahar
4 oua
200 ml smantana pentru gatit
160 g + 100 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
150 ml frisca lichida
2 lingurite de ness (optional)

Mod de preparare:

Maruntim biscutitii, topim untul la foc mic si adaugam in untul topit 2 - 3 patratele de ciocolata neagra (din cele 160g), tocata marunt, amestecand pana se dizolva. Turnam amestecul peste biscutiti si omogenizam bine. Ungem forma de cheesecake cu unt si asezam aluatul din biscuiti in forma, avand grija ca stratul sa fie uniform. Dam la cuptorul incins la 160 de grade timp de 10 minute, dupa care lasam sa se racoreasca.

Intre timp pregatim umplutura pentru cheesecake. Taiem bucatele mici ciocolata cu lapte si 160 g ciocolata neagra si le topim intr-un vas la bain-marie, amestecand mereu.
Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile pana cand se omogenizeaza bine. Adaugam smantana, nessul si albusurile batute spuma. La final adaugam ciocolata topita, amestecam, si turnam umplutura peste blatul de biscuiti.



Pentru ca mi se pare mai comod si mai sigur, cand coc ceva in forma de cheesecake, o asez in tava cuptorului, nu pe grilaj. In acest fel e mult mai usor de manevrat, mai ales cand avem compozitia lichida, iar daca se scurge din umplutura, aceasta nu va murdari cuptorul.

Coacem la foc mediu, cam 170 de grade, timp de o ora, pana cand se incheaga umplutura. Pentru ca sa nu se crape, verificati ca este gata, mai lasati cateva minute la cuptor apoi nu mai deschideti cuptorul si stingeti focul. Lasati cheececakeul cam o ora in cuptor, sa se raceasca. Scoatem de la cuptor si cu un cutit ingust desprindem marginile cheesecakeului de pereti, tot ca sa nu se crape, si lasam sa se raceasca, dupa care transferam pe o farfurie.

Pentru topping pregatim un ganache de ciocolata, adica punem frisca la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugam 100 g ciocolata neagra, taiata bucatele si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca timp de cateva ore. Turnam ganache-ul peste cheesecake si dam la rece pana cand servim.
Desi reteta e destul de lunga, nu e foarte complicata, iar rezultatul va merita orele de asteptare. Cel mai bine e sa faceti cheesecakeul cu o zi inainte de a-l servi, pentru a avea timp sa se raceasca si sa se intareasca ganacheul pe deasupra.



Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Euxenia, 18 decembrie 2016

    Este a treia oară când realizez acest tort. Este un adevărat deliciu și îmi iese de fiecare data mai bun. Mulțumesc pentru reteta

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Arata super bine iar gustul cred ca este pe masura !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Un desert delicios si elegant!!!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    o bunatate...

  • Fara foto

    scipio africans (Bucatar sef) , 02 martie 2011

    Mi se pare cam mari granulele de branza! Nu ar fi mai bine sa folosesti un blender ptr a marunti branza ca sa ai o textura mai fina a umpluturii...pentru o textura mai fina eu recomand urda dulce ptr reteta ta! Chiar si asa...cred ca e delicioasa! FELICITARI!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

    Foarte buna prajitura cunosc genul acesta de prajituri felicitari!

  • Meda68

    Meda68 (Maestru bucatar) , 26 februarie 2011

    Pare delicioasa si cred ca merita incercata reteta.

  • Lia

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Arata asa bine ! cu siguranta e si gustoasa...

  • Elisa

    Elisa (Bucatar sef) , 25 februarie 2011

    immmm...arata foarte bine si cred ca este si gustos... voi incerca reteta...

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    Un deliciu, o minunatie! Arata superb - Felicitari!

  • ionutploiesti

    ionutploiesti (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    yummy yummy super buna bravo felicitari

  • crina

    Crina (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

    arata bine!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

    Ador cheesecache,este prajitura mea preferata!