Cheesecake cremos cu ciocolata

Un adevarat dezmat plin de ciocolata, pentru ca avem ciocolata si in blat, si in umplutura, si in topping. Combinatia dintre branza dulce si ciocolata este delicioasa, iar cheesecakeul este foarte cremos.

Cheesecake cremos cu ciocolata

Ingrediente:

Pentru o forma cu peretii detasabili de 23cm avem nevoie de

220 g biscuiti cu cacao

120 g unt

2 pachete branza dulce (500 g)

200 g zahar

4 oua

200 ml smantana pentru gatit

160 g + 100 g ciocolata neagra

100 g ciocolata cu lapte

150 ml frisca lichida

2 lingurite de ness (optional)

Mod de preparare:

Maruntim biscutitii, topim untul la foc mic si adaugam in untul topit 2 - 3 patratele de ciocolata neagra (din cele 160g), tocata marunt, amestecand pana se dizolva. Turnam amestecul peste biscutiti si omogenizam bine. Ungem forma de cheesecake cu unt si asezam aluatul din biscuiti in forma, avand grija ca stratul sa fie uniform. Dam la cuptorul incins la 160 de grade timp de 10 minute, dupa care lasam sa se racoreasca.

Intre timp pregatim umplutura pentru cheesecake. Taiem bucatele mici ciocolata cu lapte si 160 g ciocolata neagra si le topim intr-un vas la bain-marie, amestecand mereu.

Branza o mixam cu zaharul si galbenusurile pana cand se omogenizeaza bine. Adaugam smantana, nessul si albusurile batute spuma. La final adaugam ciocolata topita, amestecam, si turnam umplutura peste blatul de biscuiti.

Pentru ca mi se pare mai comod si mai sigur, cand coc ceva in forma de cheesecake, o asez in tava cuptorului, nu pe grilaj. In acest fel e mult mai usor de manevrat, mai ales cand avem compozitia lichida, iar daca se scurge din umplutura, aceasta nu va murdari cuptorul.

Coacem la foc mediu, cam 170 de grade, timp de o ora, pana cand se incheaga umplutura. Pentru ca sa nu se crape, verificati ca este gata, mai lasati cateva minute la cuptor apoi nu mai deschideti cuptorul si stingeti focul. Lasati cheececakeul cam o ora in cuptor, sa se raceasca. Scoatem de la cuptor si cu un cutit ingust desprindem marginile cheesecakeului de pereti, tot ca sa nu se crape, si lasam sa se raceasca, dupa care transferam pe o farfurie.

Pentru topping pregatim un ganache de ciocolata, adica punem frisca la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugam 100 g ciocolata neagra, taiata bucatele si amestecam pana se dizolva. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca timp de cateva ore. Turnam ganache-ul peste cheesecake si dam la rece pana cand servim.

Desi reteta e destul de lunga, nu e foarte complicata, iar rezultatul va merita orele de asteptare. Cel mai bine e sa faceti cheesecakeul cu o zi inainte de a-l servi, pentru a avea timp sa se raceasca si sa se intareasca ganacheul pe deasupra.

Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine