Aceasta prajitura are o multime de denumiri, printre care: cremes fals, prajitura cu crema gata, prajitura desteapta, abracadabra. Indiferent de nume, e o prajitura excelenta, foarte simplu de facut, rapida, dar arata ca si cum am fi muncit o gramada la ea.

Pentru o tava de 24x38 avem nevoie de:

8 oua
1 litru lapte
300 g zahar
1 pachet margarina (250g)
300 g faina
5 plicuri zahar vanilat
1-2 lingurite esenta de vanilie

Margarina o taiem cubulete si o punem intr-o cratita, impreuna cu 3 linguri de lapte si zaharul. Punem pe foc mic, amestecand mereu, pana cand margarina se topeste si zaharul se dizolva. Lasam sa se raceasca complet, pentru ca sa nu se taie compozitia.
Intre timp separam galbenusurile de albusuri, pe care le batem spuma.
In amestecul de margarina si zahar, adaugam pe rand galbenusurile, amestecand mereu. Apoi incorporam faina si cate putin lapte, iar la final turnam restul de lapte, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Compozitia va fi foarte lichida, dar e ok, se va intari la cuptor.



Adaugam si albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos cu grija, ca sa ramana pufoase. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la 180 de grade, pentru 45 - 55 de minute, pana cand capata o culoare frumoasa.

Lasam prajitura sa se raceasca complet si eventual o tinem la frigider cateva ore inainte s-o servim.



Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.


Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    maria, 20 iunie 2013

    Acest cremsnit l-am facut si eu de mai multe ori dar il stiam sub numele de tocmai pentru ca se separa(intelient) foile de crema in timpul coacerii,nu?Mi-a iesit f.buna de fiecare data.

  • Fara foto

    ramona cerasela (Chef de cuisine) , 28 martie 2013

    Nu se prepara nici o crema, Octavian68. La copt, compozitia se separa singura in blat si crema, de asta i se spune desteapta.

  • Fara foto

    octavian68 (Bucatar) , 24 ianuarie 2013

    nu mi se par destul de explicite etapele .cand se pune crema ?cum se prepara crema ?

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

    am incercat si eu reteta, e super bun. multumesc

  • Efremescu_Georgeta

    Efremescu_Georgeta (Bucatar) , 23 ianuarie 2013

    Prima data, acum vreo 30 de ani, am gasit reteta asta intr-o revista cu retete si se numea INTELIGENTA in mare, cantitatile si modul de realizare e acelasi, mie imi plac la nebunie prajiturile cu ciocolata, asa ca am inlocuit cateva linguri de faina cu cacao, a iesit delicioasa

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 august 2012

    Arata foarte bine si cred ca este delicioasa !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Din nou mai lovit...Este una dintre deserturile pe care le ador...

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2011

    Un deliciu!