O reteta foarte simpla, cu ingrediente de sezon.
Pentru o tava de 20 cm si inca vreo 6-7 muffins, am folosit:
150 g faina
50 ml ulei de masline
4 oua
200 g branza dulce
150 g cascaval
100 g masline negre, fara samburi
doi ardei grasi de culori diferite
cateva rosii cherry
un pliculet praf de copt
cimbru
sare, piper
Mod de preparare:
Incepem prin a pregati ingredientele: taiem ardeii fasii, taiem maslinele rondele, asta daca nu le-ati luat gata taiate, dam cascavalul pe razatoarea mare si taiem rosiile pe jumatate.
Mixam ouale impreuna cu sare si piper, pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam branza dulce, cascavalul, uleiul, faina, praful de copt si omogenizam. Adaugam ardeii, maslinele si cimbrul, amestecam usor si suntem aproape gata.
Turnam aluatul in tava unsa cu ulei si ornam cu jumatatile de rosii. Dam la cuptor pentru vreo 40 - 45 de minute, pana se rumeneste frumos. Atat muffin-urile cat si tarta au crescut foarte frumos, au fost foarte pufoase si aromate.
Descopera si alte retete din Bucataria Furnicutilor.


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii