Ciorba de sfecla rosie ca la Muntele Athos

Intr-una din calatoriile mele la Sfantul Munte am mancat aceasta "Agioritiki soupa pantzari" - Ciorba de sfecla rosie ca la Muntele Athos - la Schitul Romanesc Prodromu dar si la alte manastiri de pe acolo si m-am gandit sa v-o impartasesc si dvs., mai ales ca este Postul Mare care la greci se tine cu sfintenie fiind una dintre cele 4 mari perioade de Post din Ortodoxie

Ciorba de sfecla rosie ca la Muntele Athos

Ingrediente:

2 morcovi mai vigurosi,

o telina,

o radacina patrunjel,

o ceapa mai maricica,

un praz,

un ardei gras maricel,

2 rosii taiate mai grosolan,

o sfecla mai maricica,

1/4 ceasca orez,

o legatura leustean,

sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Se spala si se curata zarzavaturile, se rad morcovii, patrunjelul si telina. Ceapa, rosiile si ardeiul se taie mai maricel. Sfecla se coace sau se fierbe dupa care se curata de coaja si se da pe razatoare. Se calesc putin in ulei toate vegetalele si orezul dupa care se adauga apa suficienta si se fierb pana se patrund, adaugandu-se si rosiile dupa 10 minute. Cand sunt aproape gata se adauga si sfecla si zeama lasata si se mai tine cateva minute pe foc, iar la sfarsit se adauga si leusteanul maruntit. Se serveste calda cu o lingura de iaurt proaspat de oaie pentru cine nu tine post- si cu paine cu masline alaturi.

Kali Orexi! Pofta Buna!

Mai multe retete grecesti si nu numai puteti gasi si pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise