O mancare delicioasa de vara, pregatita in stil grecesc pentru a va incanta simturile.

Ingrediente:

1/2 kg fasole (aveti grija ce luati sa nu aiba ate),
2-3 linguri de ulei de masline+1/2 cana,
3-4 rosii carnoase,
1 lingurita de pasta de tomate,
1 / 4 lingurita de zahar,
3-4 cepe,
4-5 fire usturoi verde (se poate folosi si uscat),
1 cana supa de carne,
1 legatura marar,
1 de patrunjel,
1 lingurita cimbru uscat,
sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Spalati bine fasolea si taiati-i capetele. Incalziti in cratita de lucru uleiul de masline si sotati fara a arde ceapa si usturoiul. Adaugati rosiile taiate marunt si imediat zeama de carne. In cateva momente puteti adauga si fasolea. Daca intr-adevar este necesar, se adauga apa cat sa acopere fasolea, dar nu exagerati: fasolea se va inmuia in timp ce fierbe si ar trebui sa existe sos de tomate suficient pentru a o acoperi. Asteptati sa dea totul in clocot, amestecand usor, dupa care puteti adauga si 1/2 cana de ulei de masline, 1 lingurita de pasta de tomate si 1 / 4 lingurita de zahar. Fierbeti, amestecand regulat. Spre final adaugati si verdeturile tocate marunt, cimbrul, sarea si piperul. In aproximativ 30 de minute de cand a inceput sa fiarba, fasolea va fi moale. In acel moment, opriti focul  si lasati sa se raceasca pe aragaz pentru cel putin o ora.

Serviti  Fassolakia Ladera calda (dar nu fierbinte), cu o bucata de branza Fetta alaturi taiata in cuburi mici si  amestecata cu fasolea inainte de a manca si o bucata de paine neagra. Se poate servi, de asemenea acompaniata de paste sau  orez. Alaturi obligatoriu un pahar de Retzina.

Kali Orexi!Pofta buna!

Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept si pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2011

    Zaharul se pune ca sa ia din aciditatae rosiilor. usturoiul se prajeste doar un pic cat sa dea gust uleiului nu se arde .Nu se pierde nimic si nici nu apar substante toxice daca doar ilperpeliti ce spuneti dvs este valabil atunci can ardeti ceea ce nu este cazul meu Eu folosesc pt. gatit doar ulei de masline iar pe cel de palmier doar pentru prajit

  • nicoletamaria

    nicoletamaria (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2011

    E buna mancarica si nu e mare diferenta fata de ce am vazut la mama in copilarie(tot asa procedez si eu).Nu folosesc zahar,folosesc ulei de palmier(la gatit si prajit)si nu prajesc usturoiul ci il adaug crud tocat sau presat la sfirsit pt.aroma si gust.Prin prajala usturoiul isi pierde calitatile si degaja substante toxice pt.organism.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 10 august 2011

    Imi place mult reteta ta. Sunt sigura ca este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa....