O mancare delicioasa de vara, pregatita in stil grecesc pentru a va incanta simturile.
Ingrediente:
1/2 kg fasole (aveti grija ce luati sa nu aiba ate),
2-3 linguri de ulei de masline+1/2 cana,
3-4 rosii carnoase,
1 lingurita de pasta de tomate,
1 / 4 lingurita de zahar,
3-4 cepe,
4-5 fire usturoi verde (se poate folosi si uscat),
1 cana supa de carne,
1 legatura marar,
1 de patrunjel,
1 lingurita cimbru uscat,
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Spalati bine fasolea si taiati-i capetele. Incalziti in cratita de lucru uleiul de masline si sotati fara a arde ceapa si usturoiul. Adaugati rosiile taiate marunt si imediat zeama de carne. In cateva momente puteti adauga si fasolea. Daca intr-adevar este necesar, se adauga apa cat sa acopere fasolea, dar nu exagerati: fasolea se va inmuia in timp ce fierbe si ar trebui sa existe sos de tomate suficient pentru a o acoperi. Asteptati sa dea totul in clocot, amestecand usor, dupa care puteti adauga si 1/2 cana de ulei de masline, 1 lingurita de pasta de tomate si 1 / 4 lingurita de zahar. Fierbeti, amestecand regulat. Spre final adaugati si verdeturile tocate marunt, cimbrul, sarea si piperul. In aproximativ 30 de minute de cand a inceput sa fiarba, fasolea va fi moale. In acel moment, opriti focul si lasati sa se raceasca pe aragaz pentru cel putin o ora.
Serviti Fassolakia Ladera calda (dar nu fierbinte), cu o bucata de branza Fetta alaturi taiata in cuburi mici si amestecata cu fasolea inainte de a manca si o bucata de paine neagra. Se poate servi, de asemenea acompaniata de paste sau orez. Alaturi obligatoriu un pahar de Retzina.
Kali Orexi!Pofta buna!
Pana saptamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept si pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.
Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.
Zmeurata de casaReteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.
Paste cu vinete
Comentarii
Adaugă comentariu