Sigur v-a mai ramas ceva de la mielul de Pasti si daca nu puteti cumpara din piata cotletele de miel sau berbecut necesare preparari acestui preparat pe care vi-l propun saptamana aceasta. Este tipic grecesc, preparat cu vin alb sec si sos Avgolemono.

Ingrediente:

Doua salate crete,
sase cotlete de miel/berbecut,
1/2 ceasca de cafea cu ulei de masline extravirgin,
2 legaturi de marar,
patru oua,
sucul de la doua lamai,
3 legaturi de ceapa verde sau 2 cepe uscate,
2 pahare cu vin alb sec.

Mod de preparare:

Puneti uleiul intr-o oala si sotati putintel ceapa dupa care puneti si cotletele de miel in prealabil sarate si piperate in uleiul fierbinte si maroniti un pic pe ambele parti. Acoperiti cu vinul si  gatiti pana se inmoaie cotletele (aproximativ 30-40 minute). Curatati frunzele de salata verde cu apa multa si fara a le zvanta taiati-le in bucati potrivite si puneti-le peste cotletele de miel/berbecut. Adaugati mararul  taiat fin si  gatiti in continuare pana se inmoaie salata. Daca este nevoie, completati cu apa. Se scoate de pe foc si se lasa sa se raceasca timp de aproximativ 5 minute, eventual si dezosand carnea de pe cotlete. In acest timp facem sosul Avgolemono, batand ouale energic si adaugand incetisor zeama de lamaie. Folosind un polonic luati niste zeama din oala si puneti-o peste oua incetisor sa nu se coaguleze dupa care goliti sosul Avgolemono in oala si folosind o lingura mare de lemn amestecati energic pentru a evita coagularea. Mancarea este gata de servit.

Kali Orexi! Pofta Buna!

Pana saptamana viitoare va astept sa ma vizitati si pe http://papagheorghiu.blogspot.com sau pe www.papagheorghiu.ro. Sa auzim numai de bine.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

    O reteta ce merita incercata,cred ca este super !