Specialitate olandeza: Bitterballen sau Chiftelute

Aceste mici bile de carne sunt frecvent servite la diverse petreceri si alte ocazii festive dar si ca aperitive luate in graba la o bere pe strada.Olandezii le servesc de obicei cu mustar dar este posibil sa fie servite si cu o varietate de sosuri.

Specialitate olandeza: Bitterballen sau Chiftelute

Ingrediente:

4 linguri de unt,

500 g carne de vita sau manzat tocata marunt,

1 / 4 ceasca cu morcovi fin tocati,

1 / 2 ceasca ceapa fin tocata,

sare marina neiodata si piper negru proaspat macinat dupa gust,

ceva nucsoara proaspta rasa,

1 lingura zeama de lamaie,

o legatura patrunjel fin tocat,

5 linguri faina,

1 cana de supa de carne de vită sau de lapte,

1 / 2 cana pesmet sau frimituri de paine uscata,

1 ou,

batut cu apa sau lapte,

ulei pentru prajit

Mod de preprare:

Incalziti o lingura de unt intr-o tigaie mare la foc moderat si gatiti carnea, morcovii, ceapa pana cand carnea este rumenita si morcovii sunt fragezi. Scurgeti carnea printr-o strecurătoare, apoi rasturnati-o intr-un bol. Adaugati sare, piper, nucsoara, suc de lămaie si patrunjel si amestecati bine. Lasati apoi amestecul de carne deoparte. Topiti si restul de unt intr-o tigaie la caldura moderata si amestecati usurel faina in ploaie pentru a face un sos alb Roux. Tineti la caldura si invartiti pentru a nu se face gogoloaie pentru 2 sau 3 minute, apoi adaugati supa de carne de vita sau laptele. Amestecati in mod constant, pana cand fierbe sosul si devine destul de gros.Cand este gata, combinati acest sos cu amestecul de carne, amestecand bine, dupa care dati la rece pentru cel putin 3 ore la frigider. Atunci cand s-a intarit puteti trece la facut mici bile de cam 1.5 cm diametru pe care le dati prin pesmet apoi in amestecul de ou si apa/lapte, apoi iar in pesmet. Prajiti-le intr-o friteusa cu cel putin 2 cm de ulei pana cand se auresc la suprafata (atentie sa nu le ardeti) cam-2 - 3 minute. Scurgeti pe prosoape de hartie si serviti imediat. Alaturi niste cartofi prajiti sau piure sau la cuptor si o bere rece.

Jaar! Pofta buna!

Va astept in continuare pentru alte delicii culinare pe http://papagheorghiu.blogspot.com. Sa auzim numai de bine pana la urmatoarea intalnire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise