Talatouri - Varianta din Cipru pentru Tzatziki

Talatouri este foarte bine cunoscut in bucataria din Cipru.Este foarte apetisant si racoritor fiind un "meze", care poate fi consumat ca aperitiv sau ca o salata cu felul principal.

Talatouri - Varianta din Cipru pentru Tzatziki

Ingrediente:

750 g de iaurt simplu dar din cel grecesc tarisor (eu iau un iaurt de oaie de la magazinele arabesti care se apropie de cel grecesc),

1/2 castravete,

1 lingura de ulei de masline,

1 lingura de otet balsamic,

1 / 2 lingurita de sare marina neiodata,

3-4 catei de usturoi rasi (sau mai multi dupa gust),

1 / 2 lingurita de menta uscata.

Mod de preparare:

Lasati iaurtul intr-un tifon sa se scurga peste noapte. Daca sunt castraveti cu seminte, indepartati-le cu o lingurita, dupa care ii taiati in bucati foarte mici. Presati apoi aceste bucatele pentru a scoate excesul de lichid. Se pune iaurtul intr-un castron, se adauga usturoiul ras, castravetele si menta si se amesteca bine. Se adauga ulei de masline, otet si sare si se amesteca din nou bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor in Talatouri. Il puteti gusta acum si daca preferati mai usturoiat tot ce trebuie sa faceti este sa mai adaugati mai mult usturoi.Lasati Talatouri la rece cateva ore sa se amestece miresmele si ingredientele in iaurt dupa care puteti servi. Atunci cand Talatouri este gata de a fi servit, se presara peste el menta uscata si cateva picaturi de ulei de masline.

Kali Orexi! Pofta buna!

Pana sapatamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise