Talatouri - Varianta din Cipru pentru Tzatziki

Talatouri este foarte bine cunoscut in bucataria din Cipru.Este foarte apetisant si racoritor fiind un "meze", care poate fi consumat ca aperitiv sau ca o salata cu felul principal.

Talatouri - Varianta din Cipru pentru Tzatziki

Ingrediente:

750 g de iaurt simplu dar din cel grecesc tarisor (eu iau un iaurt de oaie de la magazinele arabesti care se apropie de cel grecesc),

1/2 castravete,

1 lingura de ulei de masline,

1 lingura de otet balsamic,

1 / 2 lingurita de sare marina neiodata,

3-4 catei de usturoi rasi (sau mai multi dupa gust),

1 / 2 lingurita de menta uscata.

Mod de preparare:

Lasati iaurtul intr-un tifon sa se scurga peste noapte. Daca sunt castraveti cu seminte, indepartati-le cu o lingurita, dupa care ii taiati in bucati foarte mici. Presati apoi aceste bucatele pentru a scoate excesul de lichid. Se pune iaurtul intr-un castron, se adauga usturoiul ras, castravetele si menta si se amesteca bine. Se adauga ulei de masline, otet si sare si se amesteca din nou bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor in Talatouri. Il puteti gusta acum si daca preferati mai usturoiat tot ce trebuie sa faceti este sa mai adaugati mai mult usturoi.Lasati Talatouri la rece cateva ore sa se amestece miresmele si ingredientele in iaurt dupa care puteti servi. Atunci cand Talatouri este gata de a fi servit, se presara peste el menta uscata si cateva picaturi de ulei de masline.

Kali Orexi! Pofta buna!

Pana sapatamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise