Talatouri este foarte bine cunoscut in bucataria din Cipru.Este foarte apetisant si racoritor fiind un "meze", care poate fi consumat ca aperitiv sau ca o salata cu felul principal.

Ingrediente:

750 g de iaurt simplu dar din cel grecesc tarisor (eu iau un iaurt de oaie de la magazinele arabesti care se apropie de cel grecesc),
1/2 castravete,
1 lingura de ulei de masline,
1 lingura de otet balsamic,
1 / 2 lingurita de sare marina neiodata,
3-4 catei de usturoi rasi (sau mai multi dupa gust),
1 / 2 lingurita de menta uscata.

Mod de preparare:

Lasati iaurtul intr-un tifon sa se scurga peste noapte. Daca sunt castraveti cu seminte, indepartati-le cu o lingurita, dupa care ii taiati in bucati foarte mici. Presati apoi aceste bucatele pentru a scoate excesul de lichid. Se pune iaurtul intr-un castron, se adauga usturoiul ras, castravetele si menta si se amesteca bine. Se adauga ulei de masline, otet si sare si se amesteca din nou bine pentru incorporarea tuturor ingredientelor in Talatouri. Il puteti gusta acum si daca preferati mai usturoiat tot ce trebuie sa faceti este sa mai  adaugati mai mult usturoi.Lasati Talatouri la rece cateva ore sa se amestece miresmele si ingredientele in iaurt dupa care puteti servi. Atunci cand Talatouri este gata de a fi servit, se presara peste el menta uscata si cateva picaturi de ulei de masline.

Kali Orexi! Pofta buna!

Pana sapatamana viitoare sa auzim numai de bine si va astept in continuare pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto