O reteta grozava de budinca, este foarte buna pentru a ne incalzi si indulci in anotimpul rece.
Ingrediente :

6 oua ,
1 / 2 kg de branza proaspata de vaci (sau daca gasiti crema de branza covasita),
75 gr. unt, 200 ml smantana,
150g stafide,
75 gr. zahar brun,
75 gr zahar pudra,
1 lingura de zahar vaniliat (ca sa nu mai cumparati esente chimice de pe piata puteti tine intr-un borcan bine inchis zahar cu 1/2 baton vanilie),
coaja si zeama de la o lamaie,
200g  paste late cu ou (sau fidea cu ou de casa),
2 pachete de aluat de patiserie fraged,
100g unt topit,
3 oua, 
1 lingura  rom si una de coniac,
2 linguri ulei de masline.

Mod de preparare:

Fierbeti  pastele al dente in apa cu putina sare si ulei de masline  dupa indicatiile de pe ambalaj (mai putin decat scrie acolo cu 1-2 minute). Scurgeti si  lasati deoparte. Inmuiem stafidele in apa calduta  putin rom si coniac 30 minute. Batem galbenusurile cu 1/2 din  zahar pana devine cremos.Frecam branza cu zaharul pudra si  galbenusurile batute mai innainte. Adaugam apoi 1/2 din smantana si 3 linguri unt topit si omogenizam bine.Adaugam stafidele scurse bine, pasatele fierte si scurse . Amestecam folosind doua furculite de lemn cu atentie sa nu rupem pastele.Intr-un castron separat, batem albusurile si restul de zahăr brun cu un strop de sare pana devin o spuma tare. O adaugam peste amestecul cu branza  in doua transe si amestecam usor pana se omogenizeaza.

Se adauga zaharul vanilat, sucul si coaja de lamaie si restul de smantana. Amestecam cu grija cateva minute pana cand  toate ingredientele sunt bine inglobate. Impartiti in 8 aluatul si rulati-l cu facaletul pe marimea tavii de lucru. Ungeti cu unt topit o tava de sticla termorezistenta si asezati 2 foi de aluat pe baza vasului pe care le ungeti usor cu pensula  cu unt topit, repetati cu  alte 2 foi. Puneti peste aceste foi amestecul de branza de mai inainte nivelati-l bine. Peste puneti alte  2 straturi de foi de patiserie pe care le ungeti cu  unt topit. Repetati cu alte 2 straturi tot asa unse cu unt topit.Se inteapa cu furculita foile de deasupra ca sa nu se umfle prea mult, se taie in patrate potrivite pentru o portie , se presara deasupra un pic de zahar  Se pune intr-un cuptor preancalzit si se coace 50 de minute la 1 ora la foc mediu.  Se serveste calda  ornata cu zahar pudra dar e si mai buna a doua zi un pic incalzita.

Pofta Buna!

Pana saptamana viitoare va astept si cu alte bunatati pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papagheorghiu.ro. Sa auzim numai de bine!

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Chirila Marcela, 16 ianuarie 2016

    am facut reteta astazi , desi eu fac de multi ani, dar astazi am facut reteta d-stra, e superba, e foarte buna!( eu o faceam mai simpla,dar asa e mai gustoasa), multumesc!

  • Fara foto

    Gheorghiu (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2011

    Este clar ca aluatul in casa este f. bun dar daca ma grabesc iau niste foi gata facute sunt unele la Lidl care sunt foarte bune si il execut. Eu insa nu-l imbrac in oca ci pun intercalate asa cum am povestit foile. aluatul cand il fac il fac cu un ca nu suport margarina. Poti sa-i pui si un pic de suc de portocale ca iese mai pufos In rest ca tine

  • Fara foto

    EDMEIA (Maestru bucatar) , 23 noiembrie 2011

    eu fac aceasta reteta de multi ani, insa, in loc sa cumpar foile de patiserie, fac eu un aluat din 3 galbenusuri,350g faina, 150g zahar pudra, 1 pachet de margarina si putina smantana, aluat cu care pur si simplu imbrac umplutura.E o prajitura care e buna si calda si rece.