O reteta simpla si delicioasa de vinete umplute cu branza si legume, pe numele sau grecesc "Agioritiki Melizanes".
Ingrediente:
4 vinete medii ca marime si drepte,
2 ardei grasi (de preferat diferit colorati),
2-3 rosii dolofane,
o capatana de usturoi,
3 cepe,
o legatura de oregano (sau o lingura de oregano uscat),
o legatura de busuioc,
o legatura de cimbru,
sare si piper dupa gust,
1/2 ceasca pentru cafea cu ulei de masline extravirgin (eu folosesc un ulei extravirgin in care pun la maturat cativa ardei iuti, catei de usturoi si o legatura de busuioc),
300 gr. branza feta
Mod de preparare:
Se taie cozile la vinete din scurt, se cojesc zebra si se despica in doua. Se oparesc pentru cateva minute pana cand se inmoaie suficient. Se scoate miezul. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins cu cativa catei de usturoi taiati in bucatele mai maricele se adauga ceapa si se rumeneste pana ceapa devine galbuie si sticloasa (2-3 minute) nu maronie si arsa. Se adauga rosile taiate cubulete, ardeiul taiat marunt, miezul de la vinete sare, piper dupa gust, oregano si cimbru. Se gateste pret de 6-7 minute pana ce compozitia se inmoaie .Adaugam busuiocul si mai lasam un picut pe foc. Ungem o tava cu ulei asezam vinetele si le umplem cu compozitia rezultata. Deasupra presaram patrunjel si cubulete de feta. O acoperim cu o folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 45 minute.
Kali Orexi!Pofta Buna!
Mai multe preparate delicioase grecesti si nu numai pe http://papagheorghiu.blogspot.com si pe www.papapgheorghiu.com

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii