Sarmale de post

Pentru ca am intrat in postul pastelui propun o reteta foarte populara si anume sarmale de post. Perntru reteta acesata as renunta la traditionalele sarmalele cu carne. 

Sarmale de post

Ingrediente
- 100 gr soia granulata
- 250 gr orez (1 cana orez de ceai)
- 3 morcovi
- 500 gr ciuperci
- 2 cepe
- sare, piper
- condiment (gen delikat cu legume)
- suc de rosii
- 2 linguri pasta de tomate
- apa
- ulei floarea soarelui sau masline
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- varza murata ~ 1, 1/2
Mod de preparare
Se pune apa la fiert cu un pic de sare, cand da in clocot se adauga soia se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc se lasa in apa cateva minute sa se hidrateze dupa care se scurge de apa bine.

Ceapa se taie marunt, morcovii se dau prin razatoare, iar ciupercile se taie cubulete mici. Intr-un vas se incinge ulei dupa care se adauga ciupercile se pune capacul si se lasa sa se inabuse, cand a scazut apa lasata de ciuperci se pune ceapa se lasa careva munute pana cand devine transparenta dupa care se adauga morcovul. Peste acest amestec se pun 2 cani de apa (cani cu care se masoara orezul) cand da in clocot se pune orezul, spalat in prealabil, si se lasa sa fiarba cateva minunte. Orezul trebuie sa fie aproapre gata, se adauga si pasta de rosii, sare piper, delikat iar la final dupa ce se da deoarte orezul adaugam marar si patrunjel tocat marunt. Se lasa sa se raceasca putin. Se pune si soia se amesteca bine.
Cu amestecul obtinut se umplu foile de varza, se aseaza intr-un vas iar la final se toarna sucul de rosii se pune putin cimbru si se dau la cuptor pentru ~ 40 min.

Gasiti si alte retete delicioase pe blogul Retete pentru incepatori si nu numai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise