Tai mielul in doua, de-a lungul coloanei vertebrale, il cureti si-l stergi (e mai bine decat sa-l speli), il sarezi si-l bagi intr-o tava cu grasime bine incinsa.
Bagi tava la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie bine incalzit de-un foc zdravan. Din cand in cand, ungi mielul cu pana muiata in zama lui si, daca-ti place, si in untdelemn. Cand incepe coaja sa se scorojeasca, rumenindu-se frumos, nu-ti mai ramane decat sa-l asezi pe-o farfurie calda, sa-l garnisesti cu cartofi prajiti si sa-l aduci la masa. Daca nu ai salata verde care i se potriveste cel mai bine, o poti inlocui cu o muratura in saramura sau in otet de vin.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    valentina ionita, 21 aprilie 2009

    Eu las carnea la fezandat 2-3 ore si apoi o introduc la cuptor cu tot ce-i trebuie si iese foarte frageda si crocanta in acelasi timp.

  • Fara foto

    nedelcu cristina, 18 aprilie 2009

    Eu acopar tava in care pun friptura cu folie de staniol si o tin in jur de 4 ore la cea mai mica temperatura (170 grade C), pina se desprinde carne de pe os. Se topeste carne in gura.