Daca anul acesta te-ai hotarat sa procedezi traditional si sa gatesti carne de miel de Paste, noi te ajutam cu cateva retete bazate pe miel prin care ii vei uimi pe invitatii tai cu siguranta.
Sa presupunem ca ai cumparat un miel intreg. Iata cum poti folosi diversele parti:

COASTE

Costite de miel in sos de vin

Timp de preparare:
1 h15 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 gr. broccoli, sare, 4 buc. ceapa, 2 catei usturoi, 8 costite de miel, 2 linguri ulei, 1 lingurita boabe piper verde, 250 ml vin rosu sec

Mod de preparare:
Se curata broccoli, se spala si se desparte in buchetele, care se fierb in apa cu sare 5 min. Se trec printr-un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se tin la cald. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca. Se spala costitele si se sterg cu un prosop de hartie. Se prajesc bine in ulei. Se adauga ceapa, usturoiul si boabele de piper verde de la borcan. Se toarna vin rosu si se lasa carnea sa se marineze inauntru 5 min. Costitele se iau din sos si se tin la cald. Sosul se da in fiert si se potriveste de sare. Costitele se asaza pe farfurii impreuna cu sos si broccoli.
Se servesc cu bagheta

FICAT

Ficat de miel cu sos de cartofi

Timp de preparare:
45 min (complexitate redusa)

Ingrediente:
Pentru ficat: 500 gr. ficat de miel, 2 - 3 linguri de faina, 30 gr. untura, 1 lingura de ulei, sare. Pentru sos: 1 cartof mare, 40 gr. unt, ¼ l zeama de supa, patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de otet sau vin alb

Mod de preparare:
Se taie ficatul in felii si se da prin faina.
Untura si uleiul se topesc in tigaie si se prajesc bucatelele de ficat cu sare, pina devin roz.
Se curata cartoful si se rade fin.
Se topeste untul si se prajeste putin cartoful.
Se adauga zeama de supa si se fierbe bine.
Apoi se adauga patrunjelul, otetul (vin) si mirodeniile.

CAP + SPATA

Bors de miel

Timp de preparare:
2 h (complexitate medie)

Ingrediente:
¾ kg cap de miel si spata, 4 legaturi de ceapa verde, 1 legatura patrunjel, ½ legatura leustean, 1 lingura orez, sare, ½ litru bors, 1 galbenus

Mod de preparare:
Se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare, capul intreg cu restul de carne taiata bucatele, mai intii bine spalate. Se ia spuma care se formeaza deasupra, se adauga ceapa verde taiata si orezul curatit. Cind carnea este aproape fiarta, se adauga borsul fiert separat. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna. Se adauga patrunjelul si leusteanul tocat. Se acopera si se da deoparte. Dupa gust, se poate drege borsul cu galbenus de ou.

PULPA

Rulada din pulpa de miel cu verdeturi

Timp de preparare:
1 h30 min (complexitate medie)

Ingrediente:

1 kg pulpa de miel, 250 g carne tocata (vita, amestec), 1 legatura de ceapa verde, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura marar, 1 ceapa uscata, usturoi, piper, sare, ulei, rozmarin uscat, 2-3 foi de dafin, 1 pahar vin rosu

Mod de preparare:
Se dezoseaza pulpa si se taie, astfel incit suprafata sa fie cit mai mare. In carne se fac intepaturi cu cutitul in care se introduc feliute de usturoi. Pe partea opusa, pe suprafata de carne, se presara rozmarin uscat (sau alte mirodenii). Se toaca fin ceapa verde, mararul, patrunjelul. Se amesteca bine carnea tocata cu 1-2 oua (depinde de cantitatea de carne), sare, piper si verdeturile.
Se serveste cu garnitura de cartofi pure, natur sau copti, orez fiert, legume fierte asortate

COTLET


Cotlet de miel umplut


Timp de preparare:
1 h (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg cotlet de miel, ulei, piure de spanac

Mod de preparare:
Se scoate de la miel cotletul, se curata carnea de pe oase si se acopera fiecare os cu staniol. Apoi, se taie fileul in lungime si se bate pentru a fi cat mai intins. Se condimenteaza carnea cu sare, pipe si cimbru, punandu-se in mijloc, de-a lungul ei, o umplutura de piure de spanac (pregatit in prealabil, sau din cutie). Apoi se ruleaza si se leaga.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto
  • Fara foto

    Paul Nadia, 16 aprilie 2014

    SPANACUL SI CARNEA DE MIEL ESTE O BUNA COMBINATIE...

  • Fara foto

    Angela Astefanoaei, 14 aprilie 2014

    foarte buuuun...

  • Fara foto

    Corina Balan, 13 aprilie 2014

    buonoooo

  • Fara foto

    Maria Fogheanu, 06 aprilie 2014

    ABIA ASTEPT SA PREPAR DIN BUNATATILE CITITE MAI SUS.

  • Fara foto

    valentina ionita, 21 aprilie 2009

    Interesante retete.Eu pregatesc coastele de miel si caramelizate.Ies delicioase.

  • Fara foto

    valentina ionita, 21 aprilie 2009

    Felicitari !Interesante retete.Eu pregatesc coaste de miel caramalizate si sunt la fel de gustoase.

  • Fara foto

    Jeaneta, 19 aprilie 2009

    Interesant articolul si util. E de incercat. Dar la umplutura de spanac a cotletului de miel, cred ca trebuie pus si ou, ca sa o lege.

  • Fara foto

    nedelcu cristina, 17 aprilie 2009

    Merita incerscat! Poate cotletul de miel umplut chiar am sa-l prepar si eu.

  • Fara foto

    stefan, 17 aprilie 2009

    La borsul de miel, pe langa cap si spata incercati, cum fac si eu, sa puneti intestinele spalate, curatate si taiate marunt, cate o buc.din fiecare organ la fel maruntite, stomacul maruntit si ptr.acrit incercati otetul. "POFTA BUNA"

  • Fara foto

    teo, 17 aprilie 2009

    Un articol interesant dar nu cred ca as prefera cotletul de miel cu spanac. Este f.bun cu un piure de cartofi pufos si un sos din hrean cu smantna. Sa aveti un Paste plin de Lumina Sfanta a Invierii.

  • Fara foto

    cristina, 16 aprilie 2009

    Foarte bun articolul! Felicitari!