Biscuitii acestia se potrivesc perfect sa fie pregatiti mai ales in perioada sarbatorilor, au in compozitie ghimbir si scortisoara. Inca un motiv pentru care am ales reteta este modul in care se prepara, pur si simplu se amesteca ingredientele se introduc in cuptor si astepti sa fie gata. Sunt foarte aromati si se potrivesc si serviti langa o cafea. Iar daca sunt tinuti intr-o caserola inchisa se pastreaza si pana la 2 saptamani.
Ingrediente

    * 200 g unt
    * 150 g zahar brun
    * 2 linguri gem de portocale
    * 1 lingurita scortisoara
    * 1 lingurita ghimbir macinat
    * 170 g fulgi de ovaz
    * 200g faina alba
    * 2 lingurite praf de copt
    * 100 g stafide
    * 100 g nuci intregi


Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul, folositi mixerul pentru a se bate bine, pana cand are o textura pufoasa si deschisa la culoare.

Apoi se adauga gemul si restul ingredientelor.

Se amesteca bine si puteti incepe sa formati biscuitii. Luati cu o lingura din compozitie si faceti discuri in palme, apoi asezati-i intr-o tava pe hartie de copt si introduceti-i in cuptor la 140 C pentru 30, 35 min.

Aveti grija sa lasati destul spatiu intre ei cand ii puneti in tava pentru ca ei mai cresc din cauza prafului de copt si daca sunt prea apropiati se vor lipii uni de altii.

S-ar putea chiar sa trebuiasca sa ii impartiti pe doua tavi.

Biscuiti se mai intaresc dupa ce se racesc, de aceea trebuie sa aveti grija sa nu ii coaceti mai mult decat e nevoie, chiar daca dupa cele 35 min. vi se par inca moi.

Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~



Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto