Biscuiti cu fructe

Biscuitii acestia se potrivesc perfect sa fie pregatiti mai ales in perioada sarbatorilor, au in compozitie ghimbir si scortisoara. Inca un motiv pentru care am ales reteta este modul in care se prepara, pur si simplu se amesteca ingredientele se introduc in cuptor si astepti sa fie gata. Sunt foarte aromati si se potrivesc si serviti langa o cafea. Iar daca sunt tinuti intr-o caserola inchisa se pastreaza si pana la 2 saptamani.

Biscuiti cu fructe

Ingrediente

* 200 g unt

* 150 g zahar brun

* 2 linguri gem de portocale

* 1 lingurita scortisoara

* 1 lingurita ghimbir macinat

* 170 g fulgi de ovaz

* 200g faina alba

* 2 lingurite praf de copt

* 100 g stafide

* 100 g nuci intregi

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zaharul, folositi mixerul pentru a se bate bine, pana cand are o textura pufoasa si deschisa la culoare.

Apoi se adauga gemul si restul ingredientelor.

Se amesteca bine si puteti incepe sa formati biscuitii. Luati cu o lingura din compozitie si faceti discuri in palme, apoi asezati-i intr-o tava pe hartie de copt si introduceti-i in cuptor la 140 C pentru 30, 35 min.

Aveti grija sa lasati destul spatiu intre ei cand ii puneti in tava pentru ca ei mai cresc din cauza prafului de copt si daca sunt prea apropiati se vor lipii uni de altii.

S-ar putea chiar sa trebuiasca sa ii impartiti pe doua tavi.

Biscuiti se mai intaresc dupa ce se racesc, de aceea trebuie sa aveti grija sa nu ii coaceti mai mult decat e nevoie, chiar daca dupa cele 35 min. vi se par inca moi.

~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise