Cred ca acesta este cel mai bun mod de a prepara o conopida, e inspirata dintr-o reteta, de la Jamie Oliver.
Ingrediente:

  • 1 conopida intreaga
  • 800g rosii din conserva {pomodori pelati}
  • 2 cepe rosii
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline extra virgin
  • otet de vin rosu
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • sare de mare
  • paine

Mod de preparare:

Se pregateste o oala mare cu peretii inalti, in care sa incapa conopida intreaga, oala trebuie sa fie destul de mare astfel incat dupa ce ati pus conopida sa ramana un spatiu de cativa centimetri in jurul ei, acest detaliu e important pentru ca reteta sa reuseasca.

Spalati conopida, inlaturati partea rea a cotorului avand grija sa ramana intreaga, ramurelele care se desprind tocati-le marunt.

Turnati ulei de masline in oala incinsa si adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt, ulterior puneti si conopida tocata marunt, lasati pentru cateva minute, dupa ce s-au rumenit adaugati si conserva de rosii, dupa care umpleti conserva cu apa calda si turnati peste sos.

Adaugati otet de vin rosu, cantitatea dubla a uleiului de masline, putina sare, si gustati.

Dupa ce incepe sa fiarba, reduceti focul si asezati conopida in oala, impingand-o cu grija in sosul de rosii, conopida trebuie sa ramana mai mult de jumatate afara din sos si sa fiarba la foc lent, timp de 50 min.

Pregatiti 5 felii de paine, taiati-le cubulete si introduceti-le in cuptor la 180°C pe programul de ventilare, cand s-au rumenit inseamna ca sunt gata, asezati-le pe un doc de lemn si stropiti cu ulei de masline.

Pentru a servi conopida, luati-o cu grija din oala in care a fiert si asezati-o pe o farfurie, turnati sosul de rosii in vasul din care se va servi fiecare si cu grija puneti conopida inapoi in sos. Presarati pe deasupra patrunjelul tocat marunt si serviti impreuna cu painea prajita.

Pofta buna!




Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~






Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto
  • fragolina bianca

    fragolina bianca (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2011

    am facut o super figura cu reteta ta.dintr-o simpla conopida a iesit ceva super si era si f gustoasa cu crutoanele de paine.multumesc si am sa mai incerc din retetele tale

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    Imi place tare mult...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    Interesanta reteta aceasta....mie imi place mult conopida, oricum facuta !

  • Fara foto

    maria (Bucatar) , 16 iulie 2010

    suna bine,arata bine si cred ca e si tare gustoasa personal as incerca marar in loc de patrunjel,sau eventual ambele

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

    Arata bine si reteta este interesanta,personal nu-mi place conopida!!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Arata super !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    Imi place reteta.Arata tare apetisant.