Conopida in sos de tomate

Cred ca acesta este cel mai bun mod de a prepara o conopida, e inspirata dintr-o reteta, de la Jamie Oliver.

Conopida in sos de tomate

Ingrediente:

  • 1 conopida intreaga
  • 800g rosii din conserva {pomodori pelati}
  • 2 cepe rosii
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline extra virgin
  • otet de vin rosu
  • o legatura de patrunjel proaspat
  • sare de mare
  • paine

Mod de preparare:

Se pregateste o oala mare cu peretii inalti, in care sa incapa conopida intreaga, oala trebuie sa fie destul de mare astfel incat dupa ce ati pus conopida sa ramana un spatiu de cativa centimetri in jurul ei, acest detaliu e important pentru ca reteta sa reuseasca.

Spalati conopida, inlaturati partea rea a cotorului avand grija sa ramana intreaga, ramurelele care se desprind tocati-le marunt.

Turnati ulei de masline in oala incinsa si adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt, ulterior puneti si conopida tocata marunt, lasati pentru cateva minute, dupa ce s-au rumenit adaugati si conserva de rosii, dupa care umpleti conserva cu apa calda si turnati peste sos.

Adaugati otet de vin rosu, cantitatea dubla a uleiului de masline, putina sare, si gustati.

Dupa ce incepe sa fiarba, reduceti focul si asezati conopida in oala, impingand-o cu grija in sosul de rosii, conopida trebuie sa ramana mai mult de jumatate afara din sos si sa fiarba la foc lent, timp de 50 min.

Pregatiti 5 felii de paine, taiati-le cubulete si introduceti-le in cuptor la 180°C pe programul de ventilare, cand s-au rumenit inseamna ca sunt gata, asezati-le pe un doc de lemn si stropiti cu ulei de masline.

Pentru a servi conopida, luati-o cu grija din oala in care a fiert si asezati-o pe o farfurie, turnati sosul de rosii in vasul din care se va servi fiecare si cu grija puneti conopida inapoi in sos. Presarati pe deasupra patrunjelul tocat marunt si serviti impreuna cu painea prajita.

Pofta buna!

~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise