Cred ca acesta este cel mai bun mod de a prepara o conopida, e inspirata dintr-o reteta, de la Jamie Oliver.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pregateste o oala mare cu peretii inalti, in care sa incapa conopida intreaga, oala trebuie sa fie destul de mare astfel incat dupa ce ati pus conopida sa ramana un spatiu de cativa centimetri in jurul ei, acest detaliu e important pentru ca reteta sa reuseasca.
Spalati conopida, inlaturati partea rea a cotorului avand grija sa ramana intreaga, ramurelele care se desprind tocati-le marunt.
Turnati ulei de masline in oala incinsa si adaugati ceapa si usturoiul tocate marunt, ulterior puneti si conopida tocata marunt, lasati pentru cateva minute, dupa ce s-au rumenit adaugati si conserva de rosii, dupa care umpleti conserva cu apa calda si turnati peste sos.
Adaugati otet de vin rosu, cantitatea dubla a uleiului de masline, putina sare, si gustati.
Dupa ce incepe sa fiarba, reduceti focul si asezati conopida in oala, impingand-o cu grija in sosul de rosii, conopida trebuie sa ramana mai mult de jumatate afara din sos si sa fiarba la foc lent, timp de 50 min.
Pregatiti 5 felii de paine, taiati-le cubulete si introduceti-le in cuptor la 180°C pe programul de ventilare, cand s-au rumenit inseamna ca sunt gata, asezati-le pe un doc de lemn si stropiti cu ulei de masline.
Pentru a servi conopida, luati-o cu grija din oala in care a fiert si asezati-o pe o farfurie, turnati sosul de rosii in vasul din care se va servi fiecare si cu grija puneti conopida inapoi in sos. Presarati pe deasupra patrunjelul tocat marunt si serviti impreuna cu painea prajita.
Pofta buna!


Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii