Tarta cu spanac

Tarta cu spanac se potriveste foarte bine ca aperitiv sau ca si gustare la pranz. Este apropiata ca si compozitie de tarta cu cascaval, si este usor de preparat.

Tarta cu spanac

Ingrediente

* 125g unt rece, taiat cubulete

* 225g faina

* 1 lingura apa

Ingrediente umplutura

* 450 g spanac maruntit

* 100 g ciuperci

* 1 ceapa rosie maruntita

* 3 oua

* 1 cana lapte

* 200 ml smantana

* sare si piper

* ulei de masline

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare caleste ceapa, in putin ulei de masline, apoi adauga ciupercile, taiate felii, si cand sunt gata adauga si spanacul. Dupa 5 minute, adauga 1 cana de lapte si condimenteaza cu sare si piper. Mai lasa inca 3 minute la foc mic.

Incalzeste cuptorul la 225 °C.

Folosind degetele combina faina cu untul in asa fel incat se se formeze o textura ca si cea a pesmetului. Apoi adauga lingura de apa si framanta aluatul cu mana pana cand se omogenizeaza compozitia.

Acopera aluatul si pune-l la rece pentru 10 min.

Intinde aluatul pana cand e subtire de 1/2 cm, apoi aseaza aluatul intr-o tava de tarta si inteapa cu furculita din loc in loc.

Pune in cuptor pentru 10 minute pana cand are o culoare aurie.

Intre timp amesteca ouale cu smantana, apoi adauga compozitia de spanac si ciuperci si condimenteaza cu sare si piper.

Toarna compozitia in tava cu aluat si lasa la cuptor timp de 20 min. sau pana cand vezi ca e coapta pe deasupra.

Inainte de a o servi se lasa la racit.

~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise